Paribu Türk lirası dayanaklı kripto varlık TRYC token'ı çıkardı

Kripto para işlem platformu Paribu, Türk lirasını dayanak varlık olarak kullanan TRYC token’ı çıkardı. Ethereum blokzinciri üzerinde çalışan TRYC, DeFi ekosistemlerinde ve NFT pazar yerlerinde işlem yapmak için kullanılabiliyor.
Paribu Türk lirası dayanaklı kripto varlık TRYC token'ı çıkardı

Kripto para işlem platformu Paribu,  Stoken adlı şirketi kurarak kendini bir kripto para borsasının ötesinde bir teknoloji şirketi olarak konumlandırdı. Stoken ile şirketin ekosisteme yatırım yapmak ve katkı sağlayacak ürünler sunmayı hedeflediğini hatırlatalım. Daha önce Fenerbahçe Token’ı üreten Stoken, şimdi de TRYC ile karşımızda üretti. Türk lirasını dayanak varlık olarak kullanan TRYC bugünden itibaren Paribu’da işleme açıldı.

TRYC nedir?

Girişte de bahsettiğimiz üzere Türk lirasını dayanak varlık olarak kullanıyor.  DeFi ekosistemlerinde ve NFT pazar yerlerinde işlem yapmak için kullanabileceğiniz TRYC tüm dünyada düşük ücretle token transferi gerçekleştirmenizi de sağlıyor. TRYC'nin aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarına şeffaf bir şekilde bağışta bulunmak için kullanılabileceğini de belirtelim.   

TRYC’nin altyapısı

TRYC, Ethereum blokzinciri üzerinde çalışıyor. Blokzincirde yaratılan her bir TRYC için banka hesaplarında 1 Türk lirası tutuluyor. TRYC'nin bağımsız şirketler tarafından periyodik süreçlerde denetlendiğini belirtelim. Bu bağlamda bankada TL olarak tutulmayan TRYC'nin yaratılamayacağını da eklemekte fayda var. 

Paribu'nun blog yazısında belirttiğine göre; TRYC, 50 milyon adet arza sahip. Oluşan taleple doğru orantılı olarak banka hesaplarında saklanan TL değerleri karşılığında TRYC'nin arzı artabilir. Son olarak TRYC'nin, madenciliği yapılan bir token olmadığını da belirtelim. 

TRYC kullanıcılara ne vadediyor?

TRYC, Türk lirasını dayanak olarak kullandığı için değer dalgalanmalarından oluşan risklere karşı koruma oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca bu token, merkeziyetsiz finans sistemlerinde yeni ürünler geliştirme imkânı da yaratıyor. TRYC'nin geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.