Market teslimatı uygulaması Flink, 750 milyon dolar yatırım aldı

Aldığı en son yatırımın üzerinden henüz 6 ay bile geçmeden oldukça büyük bir yatırım ile karşımıza çıkan Flink, B serisi yatırım turunda 750 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Market teslimatı uygulaması Flink, 750 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli market teslimatı uygulaması Flink'in 240 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Aldığı en son yatırımın üzerinden henüz 6 ay bile geçmeden oldukça büyük bir yatırım ile karşımıza çıkan Flink, B serisi yatırım turunda 750 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Flink'in 750 milyon dolarlık B serisi yatırım turu DoorDash liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna DoorDash'in haricinde ise Mubadala Capital ve isimleri açıklanmayan yeni ve eski yatırımcılar da katıldı. Şirketin eski yatırımcıları arasında REWE, Prosus, Bond, Target Global, Northzone, Cherry Ventures ve TriplePoint Capital'ın yer aldığını da hatırlatalım.

Alınan 750 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Flink'in değerlemesi 2,85 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Flink'in yatırım almadan önceki değerlemesi ise 2,1 milyar dolar olarak açıklanmıştı. 750 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Flink'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1 milyar dolar barajını geçti.

2020 yılında Christoph Cordes, Julian Dames, Nikolas Bullwinkel, Oliver Merkel ve Saad Saeed tarafından Berlin'de kurulan Flink, market ürünlerini 10 dakika içinde müşterilerine ulaştırıyor. Flink'in ürün kataloğunda ise 2 bin 500'ü aşkın ürün bulunuyor.

Şu an için 4 ülkede (Almanya, Avusturya, Hollanda ve Fransa), 60 şehirde aktif olarak hizmet sunan Flink, 10 milyondan fazla kullanıcıya da sahip. Flink tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım şirketin büyümesini hızlandırmak için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.