Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’nın kazananları Uniqgene, ReSpo Vision ve MixZone oldu

Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe Derneği, HYPE Sports Innovation ile Türkiye’de önemli bir projeye daha imza attı.
Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’nın kazananları Uniqgene, ReSpo Vision ve MixZone oldu

1907 Fenerbahçe Derneği'nin küresel spor inovasyonu ekosistemi olan HYPE Sports Innovation ile iş birliğine gittiğini ilk olarak 2018 yılını Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe Derneği, HYPE Sports Innovation ile Türkiye’de önemli bir projeye daha imza attı.

Gerçekleşen basın toplantısı ile bu iş birliği çerçevesinde Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’nın hayat geçirildiği duyuruldu ve Fenerbahçe Sports Innovastions demo day’i gerçekleşti.

Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Perahya ve online olarak HYPE Sports Innovation COO’su Zvika Popper’ın katılımı ve milli basketbolcu Sinan Güler’in moderatörlüğünde gerçekleşti. 

8'i yabancı, 3'ü ise yerli olmak üzere toplamda 11 girişimin katıldığı Spor İnovasyon Hızlandırıcı Program'ında Uniqgene girişiminden Yasemin Ük, ReSpo Vision girişiminden Mateusz Dluzniwski ve MixZone girişiminden Nadav Sofer ilk üçe girdi.

Programda dereceye giren projelere Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından pilot uygulama şansı sunulacak ve bu girişimler kulübün tüm olanaklarından yararlanabilecekler. 

Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’nda konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, tüm dünyada hızla gelişen spor sektörüne girebilmek için ilk günden global olmayı hedefleyecek girişimci adaylarına önemli bir fırsat sağlayacak bu programa hem ev sahibi olarak hem de bu işin partnerlerinden biri olarak destek vermekten dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getirdi.

1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Perahya ise genç nüfusu ve dinamik yapısıyla her alanda dünyaya hızla entegre olan ülkemizin, adını spor alanında da hak ettiği şekilde duyurmasının, ancak kuvvetli kurumsal yapılar ve güçlü işbirlikleriyle mümkün olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.