Onkoloji alanına odaklanan sağlık girişimi Vinehealth 5,5 milyon dolar yatırım aldı

Vinehealth'in yeni yatırım turuna şirketin önceki yatırımcıları Playfair Capital ve Ascension'ın katıldı. Tur, Talis Capital tarafından yönetildi.
Onkoloji alanına odaklanan sağlık girişimi Vinehealth 5,5 milyon dolar yatırım aldı

Onkoloji, kanserin oluşumu, tanısı, nedenleri ve tedavisiyle ilgilenen bir tıp dalı olarak tanımlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün araştırmalarına göre geçen yıl dünyada yaklaşık 18,1 milyon yeni kanser vakası ortaya çıktı. Son yıllarda vaka sayısının yükselmesine paralel olarak kanser tedavi stratejisine bakış da değişti. Hasta tedavisinde kanseri önlemek, erken tanı koymak, yaşam süresini uzatmak, yaşam kalitesini artırmak gibi prensipler ön plana çıktı. 

Onkoloji alanına odaklanan sağlık girişimi Vinehealth, tohum turunda 5.5 milyon dolar yatırım aldı. Tura şirketin önceki yatırımcılarından Playfair Capital ve Ascension katıldı. Tur, Talis Capital tarafından yönetildi. Şirket, yeni gelen yatırımı ürün gamını genişletmek, ekibi daha da güçlendirmek ve ABD'ye açılmak için kullanacak. Vinehealth'in kurucusu ve CEO'su Rayna Patel “Kanser tedavilerin hastaları nasıl etkilediğini anlamaya başlamamız bizim için  zorunlu bir işti" diyerek şirketi kurma motivasyonunun nereden geldiğini anlatıyor. 

2018 yılında Rayna Patel ve Georgina Kirby tarafından kurulan Vinehealth, kanser hastalarının yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan dijital bir sağlık platformu olarak tanımlanıyor. Şirketin amacı hastaların ilaçların yan etkilerini anlaması sağlayarak hastaların semptomları nasıl yönetmesi gerektiği konusunda bilgilendirmek.

Yapay zeka teknolojisini kullanan şirket, hasta destek programları veriyor. Buradan topladığı verileri Novartis gibi büyük ilaç şirketleri, sigortacılar ve hastanelerle paylaşıyor. Bir taraftan yapay zeka teknolojisi bu alanda teşhis koymak içinde kullanılmaya başlandı. Buna paralel olarak Ibex Medical Analytics, rutin kanser teşhisi sırasında patologları destekleyen AI çözümünün İsviçre'deki ilk dağıtımını kısa süre önce duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.