Argo Ai, sürücüsüz araçların bisiklet kullananların etrafında nasıl hareket etmesi gerektiğine dair bir yönerge yayınladı

Amerikan Bisikletçiler Ligi (LAB) ile hazırlanan yönergenin amacı, kendi kendine giden sürücüsüz araçların bisikletçileri nasıl tanımlaması gerektiğini ortaya koymak.
Argo Ai, sürücüsüz araçların bisiklet kullananların etrafında nasıl hareket etmesi gerektiğine dair bir yönerge yayınladı

Üç yıl önce ABD’nin Arizona eyaletinin Tempe kentinde bir Uber'in sürücüsüz aracı bisiklet kullanan bir kadına çarparak ölümüne neden olmuştu. Bu kaza sonrasında  'sürücüsüz araç' projelerinin yüzde 100 güvenlik sağlanana kadar askıya alınabileceği yazılmıştı. 

Otonom bir sürüş teknolojisi şirketi Argo AI, bunu önlemek adına sürücüsüz araçların bisiklet kullananların etrafında nasıl hareket etmesi gerektiğine dair bir yönerge yayınladı. Bu yönerge Amerikan Bisikletçiler Ligi (LAB) ile hazırlandı. Şirketin amacı, kendi kendine giden sürücüsüz araçların bisikletçileri nasıl tanımlaması gerektiğini açıkça ifade etmek. Bu konuda bir standart belirlemek.Bisikleti algılamak, bisikletçi davranışını tahmin etmek için altı teknik kılavuz geliştirdi. Temelde sürücüsüz araçlar için trafikte ortaya çıkabilecek nesneleri ve durumları sınıflandıran ve tanımlayan sürüş algoritması geliştirilmesi hedefleniyor.

Şirketin Başkanı ve Kurucu Ortağı Peter Rander, "Bu yönergelerin oluşturulması, bisikletçiler için rahatlık sağlayan kendi kendine sürüş sistemi geliştirme amacının bir parçası" diyerek bu anlaşmayı neden yaptıklarını anlatıyor. Sürücüsüz araçlar için trafikte ortaya çıkabilecek nesneleri ve durumları sınıflandıran ve tanımlayan sürüş algoritması geliştirilecek. 

Şirket, geçtiğimiz Eylül ayında Argo AI, otonom sürüş için ilk test aracını tanıtmış, Tamamen elektrikli çalışan beşinci nesil ID.BUZZ adlı minibüs modeliyle ile ilgili dört yıllık planını açıklamıştı. Ayrıca insan gücüyle çalışan bisiklet, özellikle büyük şehirlerde alternatif ulaşım aracı olarak kullanılmaya başlandı. 2019 verilerine göre dünyada 1 milyar bisiklet bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'ye göre her yıl  trafik kazalarında 41 bin bisikletçinin öldüğünü tahmin ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.