190 milyon dolar yatırım alan Motorway'in değerlemesi 1 milyar dolara ulaştı

Motorway tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 190 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 190 milyon dolarlık C serisi yatırım turu Index Ventures ve ICONIQ Growth'un ortak liderliğinde gerçekleşti.
190 milyon dolar yatırım alan Motorway'in değerlemesi 1 milyar dolara ulaştı

İkinci el araçlar için açık artırma platformu olarak hizmet sunan Motorway'in B serisi yatırım turunda Index Ventures liderliğinde 67,7 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Motorway, B serisi yatırım turunun üzerinden henüz 6 bile geçmeden yeni bir yatırım daha aldığını da duyurdu.

Motorway tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 190 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 190 milyon dolarlık C serisi yatırım turu Index Ventures ve ICONIQ Growth'un ortak liderliğinde gerçekleşti. Şirketin eski yatırımcılarından Latitude, Unbound ve BMW i Ventures da yatırım turuna katıldı.

Motorway tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 190 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Motorway'in değerlemesi 1 milyar dolar barajını da geçti. Motorway'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 276 milyon dolar. Motorway'in corona virüs salgını ile hızla büyüyen girişimlerden biri olduğunu da belirtelim.

Corona virüs salgını nedeniyle yaşanan çip krizi otomobil piyasasını da önemli ölçüde etkiledi. Sıfır otomobillerin piyasada bulunamaması ikinci el otomobillerin önemli oranlarda değer kazanması ve ikinci el piyasasının hareketlenmesini sağladı.

İkinci el araçlar için online bir açık artırma sistemi sunan Motorway platformunda 4 bini aşkın profesyonel otomobil satıcısı yer alıyor. Geçtiğimiz yılın 3. çeyreğinde 105 milyon dolarlık satış gerçekleştiren Motorway, 2021 yılının 3. çeyreğinde ise yüzde 300 artış ile 411 milyon dolar satış gerçekleştirdiğini de duyurdu.

2017 yılında Alex Buttle, Harry Jones ve Tom Leathes tarafından Londra'da kurulan Motorway'de bugüne kadar toplamda 100 bini aşkın otomobil satıldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.