Yaşlı bireylerin düşme riskini yüzde 20 azaltan Lindera, 6 milyon Euro yatırım aldı

2017 yılında Diana Heinrichs tarafından kurulan Lindera, yeni gelen yatırımı yurt dışına açılmak ve Ar-Ge yatırımları için kullanacak.
Yaşlı bireylerin düşme riskini yüzde 20 azaltan Lindera, 6 milyon Euro yatırım aldı

Yaklaşık bir ay önce yaşlı nüfusa odaklanan dijital bakım platformu Patina Health, 50 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Birkaç gün sonra yani Kasım ayının başında da aynı sektörde faaliyet gösteren Papa'nın 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk

Bilindiği gibi dünya nüfusu gün geçtikçe yaşlanıyor. Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmalara göre dünyada 1,5 milyardan fazla kişinin 65 yaşın üzerinde olacak. Bu yüzden teknolojinin gelişimiyle beraber ortaya çıkan teknolojik çözümler yaşlı bireylerin endişelerini dindirmeye, sorunlarını çözmeye, aile ve toplumlarıyla iletişim kurmaya devam etmelerine yardımcı oluyor. 

Bugün bu alanda yeni bir yatırım haberi daha geldi. Berlin merkezli Lindera 6 milyon Euro'luk yatırım aldığını açıkladı. Şirket yeni gelen yatırımı, yurt dışına açılmak ve Ar-Ge yatırımları için kullanacağını söyledi. 2017 yılında Diana Heinrichs tarafından kurulan Lindera, SturzApp adlı aplikasyon geliştiriyor. Bu, yaşlı bireylerin düşme riskini  yüzde 20'ye kadar azaltıyor. Bir kişinin yürüyüşü akıllı telefona 30 ila 40 saniyelik bir video olarak kaydediliyor. Aplikasyon ortalama 10 dakika içinde  kişinin düşme riskini belirliyor.

Kişilerin yürüme hızını iyileştirdiği belirtilen uygulamanın aynı zamanda düşme korkusunu büyük ölçüde azalttığı kaydedildi. Geliştirilen teknoloji oldukça önemli. Çünkü yaşlılar artan yaş, denge bozukluğu ve ilaç kullanımı gibi faktörlerden ötürü yaşlıların düşme riski diğerlerine göre daha fazla. Bu yüzden SturzApp, şu anda Almanya genelinde 350'den fazla bakım tesisi ve terapi merkezinde kullanılıyor. Kişilerin yürüme hızını iyileştirdiği belirtilen uygulamanın aynı zamanda düşme korkusunu büyük ölçüde azalttığı kaydedildi. Uygulama yaklaşık iki yıl boyunca Charité Üniversitesi Tıp Merkezi ve AOK Baden-Württemberg işbirliğiyle 16 yataklı bakım tesisinde test edildi.

Lindera'nın Kurucusu ve CEO'su Diana Heinrichs, "Lindera uygulamaları yakında fizyoterapi ve fiziksel rehabilitasyonun yanı sıra ortopedi ve nörolojide, özellikle sırt tedavisi alanında kullanılmaya başlayacak" diye konuşarak geliştirdikleri teknolojinin sağlık sektörü içinde taşıdığı potansiyelini dile getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.