Yaşlı bireylere odaklanan dijital bakım platformu Patina Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

50 milyon dolarlık yatırım turunu Andreessen Horowitz (a16z) ve GV (eski adıyla Google Ventures) yönetti.
Yaşlı bireylere odaklanan dijital bakım platformu Patina Health, 50 milyon dolar yatırım aldı

Yaşlılık kaçınılmaz ve geri dönüşümü olmayan, insan hayatının son dönemi olarak tanımlanıyor. Refah ve yaşam standartlarındaki değişim, doğum ve ölüm arasındaki hızı azaltmış olmasına rağmen Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmalara göre dünyada 1,5 milyardan fazla kişi 65 yaşın üzerinde olacak. Teknolojik çözümler yaşlı bireylerin endişelerini dindirmeye, sorunlarını çözmeye, aile ve toplumlarıyla iletişim kurmaya devam etmelerine yardımcı oluyor. Özellikle ABD ve Avrupa'da bu platformlar oldukça yaygın olarak kullanılıyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre, yaşlı nüfusa odaklanan dijital bakım platformu Patina Health, 50 milyon dolar yatırım aldı. Andreessen Horowitz (a16z) ve GV (eski adıyla Google Ventures); F-Prime, Rock Springs Capital, Viking Global Investors katılımıyla turu yönetti. Girişim, Patina Medical Group ile işbirliğinin bir parçası... Yaşlı insanlara hem evde hem de dijital olarak bakım hizmeti sağlıyor. 

Sağlık alanında yapılan yatırımlar bu hafta da son hızla devam ediyor. Bugün içinde bir başka yatırım haberi sağlık ödemeleri tarafından geldi. Anomaly, bu hafta 17 milyon dolar tohum yatırımı aldığını duyurdu. RRE Ventures, Link Ventures, Madrona Venture Group, Deklarasyon Ortakları ve Redesign Health'in katılımıyla turu yönetti.

İlaç yönetimi şirketi Arine 11 milyon dolar yatırım elde etti. 111° West Capital Partners ve Katalyst Ventures; Magellan Health ve SCAN Group'un katılımıyla tura birlikte liderlik etti. Brave Health ise 10 milyon dolar yatırım alarak toplam yatırım miktarını 20,75 milyon dolara çıkardı. Bu turda City Light Capital, Union Square Ventures ve Able Partners vardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.