Datapad, 500 Istanbul liderleğinde yaklaşık 1 milyon dolar yatırım aldı

Cem Roso tarafından kurulan Datapad, 500 Istanbul liderliğinde yaklaşık 1 milyon dolar tohum öncesi yatırım aldı.
Datapad, 500 Istanbul liderleğinde yaklaşık 1 milyon dolar yatırım aldı

Ekipler için geliştirilmiş ve odağına şirket metriklerini alan bir iş birliği uygulaması olarak karşımıza çıkan Datapad'i ilk olarak geçtiğimiz yılın Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Datapad'de yatırım tamamlanarak imzalar atıldı. 

500 Istanbul liderliğinde yatırım alan Datapad'in tohum öncesi yatırım miktarı ise yaklaşık 1 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Yatırım turuna katılan diğer isimleri ilerleyen dönemlerde sizlere aktaracağız. Datapad girişiminin kurucusu ise geçtiğimiz yıllarda BluTV'de CPO olarak görev alan Cem Roso.

Odağına şirket metriklerini alan bir çözüm sunan Datapad, ekiplerin şirket metrikleri üzerinden beraber çalışabilecekleri bir platform olarak kullanılabiliyor. Önemli tüm gelişmeleri ekiplere bildirim olarak gönderen Datapad, mobil odaklı olması ile rakiplerinden ayrılıyor.

Son 10 yıldır BI ve veri alanına milyarlarca dolarlık yatırım yapıldığını fakat bugün dünyanın en büyük firmalarının bile yalnızca yüzde 35 oranında veri kültürü oluşturabildiğini belirten Datapad kurucusu Cem Roso, bu sorunun mevcut araçların kompleksliğinden ve süreçlerin hep merkezi ekiplere bağımlı olması yüzünden kaynaklandığını dile getirdi. Son olarak gerçekleşen yatırım ile girişimin farklı pozisyonlarda yazılımcı arayışında olduğunu da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.