Hesap makinesi ile not defterini birleştirerek zaman kazandıran uygulama: Datapad

Datapad, verileri proje bazlı saklayabildiğiniz ve bu verilerle hesaplama yapabildiğiniz bir hesap makinesi ve veritabanı uygulaması.
Hesap makinesi ile not defterini birleştirerek zaman kazandıran uygulama: Datapad

Veriyle iş yapan ve gün içerisinde bu verilerle uğraşan birçok kişinin problemi: Verilere erişmek ve bu verileri kullanarak hesaplama yapmak oluyor. Türk geliştiriciler tarafından geliştirilen Datapad de bu ihtiyaçtan yola çıkarak geliştirilmiş mobil uygulama.

Datapad rutin olarak önemli verileri hatırlamak ve hesaplama yapmak durumunda kalan kişiler için geliştirilmiş, verileri proje bazlı saklayabildiğiniz ve bu verilerle hesaplama yapabildiğiniz bir hesap makinesi ve veritabanı uygulaması.

Uygulamayı Product Hunt'ta duyuran Cem Roso, yaptığı açıklamada uygulamanın kişisel bir ihtiyaçtan yola çıkılarak yapıldığını belirtmiş.

Uygulama içerisinde normalde alışkın olduğumuz bir hesap makinesi bulunuyor. Burada basit hesaplama işlemlerini yapabiliyorsunuz. Uygulamanın değer yaratan tarafı ise projeler oluşturup bu projeler altında sizin için önemli olan verileri saklayabiliyor oluşunuz. Projeler sekmesinden projenizi oluşturduktan sonra proje içerisinde yer almasını istediğiniz verileri kaydedebiliyorsunuz. Bu şekilde gün içerisinde hızlıca hesaplama yapmak istediğinizde bu veriler elinizin altında oluyor. Veriyle uğraşan kişilerin oldukça hoşuna gidecek bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

Uygulama içerisinde göze çarpan bazı eksikler var fakat ilerleyen süreçte bunların hızlıca kapatılacağına eminim. Şu an beta sürümünde olan uygulamayı Apple AppStore'dan telefonlarınıza indirip deneyimleyebilirsiniz. Android tarafında da çalışmaların olduğunu ve yakın zamanda geleceğini de belirtmiş olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.