İlaç geliştirme şirketi Generate Biomedicine, 370 milyon dolar yatırım aldı

Generate Biomedicine, yeni yatırımını Ar-Ge çalışmaları yapmak için kullanılacak. Ayrıca çalışan sayısını 80'den 500'e çıkarmak hedefleri arasında yer alıyor.
İlaç geliştirme şirketi Generate Biomedicine, 370 milyon dolar yatırım aldı

Geçen haftalarda önce Google'ın çatı şirketi Alphabet'in ilaç keşfi için yapay zeka teknolojisini kullanacağını açıkladığını ve şirketin bunu yeni şirketi Isomorphic Laboratories çatısı altında yürüteceğini söylemiştik. Birkaç gün sonra yapay zeka teknolojisini kullanarak ilaç keşfi yapan DeepCure, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştuk.

Bugün, ilaç geliştirme alanında faaliyet gösteren başka bir girişim yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi. Generate Biomedicines, 370 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tura Alaska Daimi Fonu, Altitude Life Science Ventures, ARCH Venture Partners ve T. Rowe Price Associates, Inc. ve Flagship Pioneering katıldı.

İlaç geliştirmede vücudun işleyişi için önemli olan proteinlere odaklanan şirket, yeni yatırımı Ar-Ge çalışmaları yapmak için kullanılacak. Şirket, çalışan sayısını 80'den 500'e çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca laboratuvar çalışmaları için iki yeni tesis inşa etmeyi planlıyor. 

Generate; doğada var olan proteinler arasında bağlantı kurmak yerine, bunların nasıl oluştuğuna ve neden yapıldığına dair “temel ilkeleri” anlamayı amaçlıyor. Şirket kendini hem bir ilaç üreticisi hem de bir platform olarak tanımlıyor. Bulaşıcı hastalık, onkoloji ve immünoloji odaklı ilaçlar konusunda araştırma ve geliştirme yapıyor.  

İlaç keşfine yönelik risk sermayesi yatırımı, 2019 ile 2020 arasında neredeyse iki katına çıkarak 16,2 milyar dolara ulaştı. Signify Research raporuna göre, Ağustos 2021'de 10.7 milyar dolara ulaştı. AI tabanlı ilaç geliştirmeye yapılan yatırım da yukarıdaki örneklerden de anlaşıldığı gibi oldukça büyüdü. Yakın zamanda Insilico Medicine'nin 255 milyon dolar yatırım alırken, bir diğer şirket Cellarity 123 milyon dolarlık finansman elde etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.