Sağlık platformu DeepCure, 40 milyon dolar yatırım aldı

40 milyon dolar yatırım aldığını duyuran DeepCure'un toplam yatırım bedeli 47 milyon dolara çıktı.
Sağlık platformu DeepCure, 40 milyon dolar yatırım aldı

Geçen hafta Google'in çatı şirketi Alphabet'in ilaç keşfi için yapay zeka teknolojisini kullanacağını açıkladığını ve şirketin bunu yeni şirketi Isomorphic Laboratories çatısı altında yürüteceğini söylemiştik. Bir taraftan son iki sene içinde yapay zeka araçları geliştiren şirketlere yatırım yapılmaya başlandığını belirtmiştik. Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alanda yeni bir yatırım haberi gündeme geldi. 

Yapay zeka teknolojisini kullanarak ilaç keşfi yapan DeepCure, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tur, mevcut yatırımcılar TLV Partners, Sapir Venture Partners ve Benon Group Ltd.'nin katılımıyla Morningside Ventures tarafından yönetildi. Şirketin toplam yatırım bedeli 47 milyon dolara çıktı.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO Kfir Schreiber, "AI tarafından tasarlanan ve optimize edilen ilaç keşif hattı geliştirme hedefimiz var. Morningside Ventures liderliğinde sektörün önde gelen isimlerinden aldığımız yatırımdan dolayı mutluyuz" diyerek yatırımın neden önemli olduğunu anlattı. 

Boston merkezli DeepCure, 2018'de kuruldu. İşe iki ya da daha fazla elementin sabit kütle oranında birleşmesiyle oluşan saf maddeler yani bileşikler için veritabanı oluşturarak başladı. Schreiber, bu veri tabanının bir trilyondan fazla bileşiği kapsadığını kaydetti ve şirketin yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışmalarını geliştireceğini söyledi.

Sektörde bu sene yapılan yatırımların başında Mart ayında 300 milyon dolar yatırım alan Valo Health geliyor. Şirket, Haziran ayında  halka açılma planlar yaptığını duyurmuştu. Aynı sektörde faaliyet gösteren bir başka şirket ise insitro... Bu şirket de senenin başında 200 milyon dolar yatırım almıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.