Twitter'ın "Tweet'i geri alma" gibi imkanlar sunan abonelik servisi Twitter Blue yayında

Twitter Blue ile sunulan özellikleri detaylandırdığımız yazımızda "Twitter Blue'ya nasıl erişiliyor?" ve "Twitter Blue abonelik ücreti ne kadar?" sorularını yanıtladık.
Twitter'ın

Twitter'ın abonelik servisi Twitter Blue hakkında detayları geçen aylarda sizlere aktarmıştık.  Atılan tweet'i geri alma özelliği gibi imkanlar sunan Twitter Blue yayına alındı. ABD, Yeni Zelanda, Kanada ve Avustralya'daki kullanıcılara açılan Twitter Blue, iOS ve Android cihazlar üzerinden ve web platformlarından erişilebilecek. 

Şirket, bu yeni adımı Twitter'da paylaştığı bir dizi nostaljik video ile duyurdu. 80'lerde TVlerde yayınlanan bir aerobik dersi kurgusuyla çekilen videolar, Twitter Blue'ya duyulan sempatiyi artırıyor. 

Twitter Blue'ya nasıl erişiliyor? 

Şirketin paylaştıklarına göre; Twitter Blue'ya geçil yapmak için ana menüde yer alan "Twitter Blue" kısmına basmanız gerekiyor. Bu adımın ardından  "abone ol" sekmesini dokunarak, ödeme işlemlerini gerçekleştirmeniz yeterli 

Twitter Blue ile sunulan özellikler 

Tweeti geri al

Twitter kullanıcıları, uzun süredir şirketin atılan tweeti yeniden düzenleme özelliği sunmasını bekliyordu. Twitter Blue ile kullanıcıların bu beklentisi tam olarak karşılanmıyor olsa da  "Tweeti geri al" özelliği diğer tüm özellikler arasında sıyrılıyor. 

Gmail'in atılan maili geri alma özelliği gibi "Tweeti geri al" özelliği de Tweet'i gönderdikten yaklaşık 30 saniye için geri almanızı ve düzenlemenizi sağlıyor. 

Reader 

Özellikle uzun Tweet akışlarını okumaktan keyif alanlar Reader ile yeni ve sade bir arayüze kavuşuyor. Tweet selini adeta bir makale formatında kullanıcılar, metin boyutunu da değiştirebiliyor. 

Reklamsız haber okuma deneyimi ve öne çıkan haberler

Twitter Blue'da öne çıkan bir diğer özellik ise reklamlardan arınmış bir haber okuma deneyimi sunulması. The Washington Post, L.A. Times, USA TODAY, The Atlantic, Reuters, The Daily Beast, Rolling Stone, BuzzFeed, Insider ve The Hollywood Reporter gibi dünya çapında tanınan 300'den fazla yayıncı ile çalışan Twitter, abonelik servisinde kullanıcılara reklamsız bir haber okuma deneyimi yaşatıyor. Bu noktada abonelik ücretlerinin belli bir kısmının yayıncılara gittiğini ekleyelim. 

Twitter Blue aboneleri, ağlarında en çok paylaşılan haberleri ve köşe yazılarını da "Öne çıkan haberler" sekmesinde kolayca görebilecek. 

Gezinme çubuğunu özelleştirme 

Twitter'ın mobil uygulamasının gezinme çubuğunu özelleştirme seçeneği üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Twitter Blue ile bu özellik hayata geçiyor.  Twitter Blue kullanıcıları, gezinme çubuğundaki sekmeleri değiştirebilecek. Her bir kullanıcının gezinme çubuğuna en kullanışlı bulduğu kısayolları eklemek üzere seçim yapabileceğini belirtelim. 

10 Dakikalık videolar ve mesajları başa tutturma 

Şimdiye kadar Twitter'a 2 dakika 20 saniyeden daha uzun video yüklemek mümkün değildi. Ancak Twitter Blue kullanıcıları platforma  10 dakikaya varan videolar yükleyebilecek. Ayrıca şirket, daha önce WhatsApp'ta gördüğümüz mesajları başa tutturma özelliğini da kullanıcıların ilgisine sunuyor. 

Yeni özelliklere erken erişim 

Şirket bu özelliklere ek olarak Twitter Blue kullanıcılarının, yeni özelliklere erkenden ulaşmasını sağlıyor. Twitter'ın test ettiği yeni özelliklere ilk kez ulaşacak olan Twitter Blue aboneleri, şirket için de harika bir geri bildirim mekanizması hakine geliyor.  

Twitter Blue abonelik ücreti ne kadar? 

ABD'de aylık 2.99 dolar olan Twitter Blue abonelik ücreti Yeni Zellanda'da ise 4.49 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Twitter Blue'nun ülkemizdeki aylık fiyatının Mayıs ayında  30.99 TL olarak listelendiğini hatırlatalım. Kur dalgalanmaları ile bu fiyatta bir değişiklik olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor. 

Bence Twitter'ın abonelik üzerinden yeni özellikler sunması tüm sosyal ağlar adına güzel bir adım. Böylece sosyal ağlar dezenformasyon içeren reklamlara bel bağlamaktan kurtularak, gelir modellerinde topluluğun gücünden yararlanabilir. 

Siz ne düşünüyorsunuz? Twitter Blue Türkiye'ye açılınca kullanmayı planlıyor musunuz? 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.