Miso Robotics'ten fast food restoranları için yeni robot: Flippy 2

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında fast food restoranlarında kullanılabilecek Flippy isimli bir robot da geliştiren Miso Robotics, bugün robotunun yeni versiyonunu tanıttı.
Miso Robotics'ten fast food restoranları için yeni robot: Flippy 2

2016 yılında Los Angeles'ta kurulan bir robotik girişimi olan Miso Robotics'in ticari mutfaklarda çalışabilecek ve temel pişirme görevleri yapabilen robotlar geliştirdiğini geçtiğimiz yılın Mart ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında fast food restoranlarında kullanılabilecek Flippy isimli bir robot da geliştiren Miso Robotics, bugün robotunun yeni versiyonunu tanıttı.

Miso Robotics tarafından üretilen yeni robotun ismi ise Flippy 2. Flippy 2 modeli fast food restoranlarının basit pişirme görevlerini daha da otomatikleştirilmesi için tasarlandı. Hatırlatmak gerekirse özellikle hamburger pişirme konusunda kullanılan Flippy modeli, bir yılı aşkın süredir ABD'nin ünlü fast food markalarından olan White Castles tarafından kullanılıyor.

Konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda ilk Flippy modelinin insan yardımına çok ihtiyaç duyduğunu belirten Miso Robotics, Flippy 2 modeli ile bu sorunu ortadan kaldırdıklarını da paylaştı. Flippy 2 modelinin geliştirilme aşamasında White Castles'ın geri bildirimlerinden ve test sürecinde elde edilen verilerden yararlanıldı.

Miso Robotics tarafından aktarılan bilgilere göre Flippy 2 modeli, ilk modele oranla çok daha hızlı bir şekilde çalışabiliyor. Yapay zeka teknolojisi sayesinde çalıştığı ürünleri tanıyabilen Flippy 2 modeli, fast food restoranlarında karşımıza çıkan pek çok ürünü otomatik bir şekilde pişirebiliyor. Son olarak Flippy 2 modelinin bir önceki modele oranla daha az yer kapladığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.