Miso Robotics, vücut sıcaklığı ölçerek restoranları Corona virüs salgınından koruyacak

Ödeme sistemleri üzerinde çözümler sağlayan PopID ile iş birliğine giden Miso Robotics, robotlarına ısı tarama cihazları ekledi.
Miso Robotics, vücut sıcaklığı ölçerek restoranları Corona virüs salgınından koruyacak

Tayland'ın Corona virüs salgını ile mücadele edebilmek için ninja robotları kullanmaya başladığını sizlere daha önce aktarmıştık. 2016 yılında Los Angeles'ta kurulan bir robotik girişimi olan Miso Robotics, ticari mutfaklarda çalışabilecek ve temel pişirme görevleri yapabilen robotlar geliştiriyor.

Bildiğiniz gibi Corona virüs salgını her sektörden iş kolunu etkilemeye devam ediyor. Pek çok sektör evden çalışmaya başlamış olsa da restoranlar hala çalışmaya devam ediyor. Restoranlardaki sağlık ve güvenlik şartlarını geliştirmek isteyen Miso Robotics, robotlarına yeni özellikler ekleyeceğini duyurdu.

Ödeme sistemleri üzerinde çözümler sağlayan PopID ile iş birliğine giden Miso Robotics, robotlarına ısı tarama cihazları ekledi. Şu an için sadece Pasadena'da yer alan CaliBurger restoranında kullanılacak olan robotlar sayesinde, restorandan içeri giren müşterilerin vücut sıcaklığı ölçülebiliyor. 

Restorana girmeden önce çalışanlar, dağıtım personelleri ve müşteriler bir yüz taramasından geçecek. Bu tarama esnasında vücut sıcaklığının yüksek olduğu tespit edilirse bu kişilerin binaya girmesi engellenecek. Miso Robotics'in paylaştığı bilgilere göre yüksek ateş tespit edildiğinde restoran sahiplerine mesaj ile bildirim gönderilecek.

Söz konusu teknoloji şu an için sadece CaliBurger'in bir şubesinde kullanılacak olsa da Miso Robotics'in sözcüsünün paylaştığı bilgilere göre bu teknoloji gelecekte ofisler, evler ve diğer kamuya açık binalar için de kullanılabilecek. Paylaşılan bilgilere göre CaliBurger, bu teknolojiyi tüm şubelerinde kullanmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.