Elektrikli araç üreticisi Rivian, ilk halka arzından 8,4 milyar dolar toplamayı hedefliyor

Rivian ilk halka arzından  8,4 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. Şirket, 135 milyon hisseyi 57 ila 62 dolar fiyat aralığında ihraç edecek.
Elektrikli araç üreticisi Rivian, ilk halka arzından 8,4 milyar dolar toplamayı hedefliyor

Amazon ve Ford tarafından desteklenen elektrikli araç üreticisi Rivian'ın Ağustos ayında elektrikli araç pazarında lider olma amacına uygun olarak ABD Güvenlik ve Ticaret Komisyonu’na halka arz başvurusunda bulunduğunu duyurmuştuk. 25 Kasım'a kadar halka arzına başlamak istedikleri açıklandığını yazmıştık. Bu konuda öne çıkan önemli başlıkları bu yazıda toplamıştık. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre şirket, halka arzında 8,4 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. Rivian, 135 milyon hisseyi 57 ila 62 dolar fiyat aralığında ihraç edecek. Şirketin piyasa değerinin ise 53 milyar dolara çıkması bekleniyor. Bu başvuru, yılın en çok beklenen dosyalarından biri olma özelliğini taşıyor. Rivian, RIVN borsa sembolü altında işlem görecek.

Şirket için Eylül ve Ekim ayları oldukça hareketli geçti. Rivian, önce R1T elektrikli kamyonetinin teslimatına başladı. Araçları 67 bin 500 dolardan satışa çıkaran şirket, web sitesinden bu araçların şarj erişimi ile ilgili üyelik paketinin detaylarını açıkladı. Ardından beklenen halka arz başvurusu yapıldı. Ama o dönem şirket, hisse fiyatını açıklamamıştı.Şirket, geçen Temmuz ayında Amazon'un Climate Pledge Fund'ı, D1 Capital Partners, Ford Motor ve T. Rowe Price Associates Inc. tarafından tavsiye edilen fonların liderliğinde 2.5 milyar dolar yatırım aldı. Bu yılın başında 27.6 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketin tur sonrası güncel değerlemesi basınla paylaşılmadı.

Şirket, 2009 yılında Robert Scaringe tarafından kuruldu. Şirketin merkezi Michigan eyaletine bağlı Plymouth kentinde yer alıyor. E-ticaret devi Amazon'un şirkette yüzde 20'lik hisse payına sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.