Rivian, R1T elektrikli kamyonetinin şarj erişimiyle ilgili üyelik paketinin detaylarını açıkladı

Tek şarjla yaklaşık 480 km yol kat edebilen araçların sahipleri, Rivian üyeliği sayesinde 4G bağlantısına sınırsız erişim sağlayacak.
Rivian, R1T elektrikli kamyonetinin şarj erişimiyle ilgili üyelik paketinin detaylarını açıkladı

Yaklaşık bir hafta önce yatırımcıları arasında e-ticaret devi Amazon'un yer aldığı ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Rivian, R1T elektrikli kamyonetinin teslimatına başladı. Araçaları 67 bin 500 dolardan satışa çıkaran şirket, bugün web sitesinden bu araçların şarj erişimi ile ilgili üyelik paketinin detaylarını açıkladı. 

Tek şarjla yaklaşık 480 km yol kat edebilen araç sahipleri, Rivian üyeliği sayesinde 4G bağlantısına sınırsız erişim hakkına sahip olacak. Bunun yanı sıra üyelik, Rivian Macera Ağı olarak adlandırılan 3500'den fazla DC hızlı şarj istasyonlarında sınırsız ve ücretsiz seviye 2 AC şarj edecek.

İstasyonlarda yenilenebilir enerji kullanılacak

Rivian müşterilerine özel olarak yapılan istasyonlar; otoyollar gibi ana yollara ek olarak tatil yerleri, kayak merkezleri gibi  yerlere kuruldu. Rivian'ın bu şarj istasyonlarını 300 kW'a kadar kapasite sunuyor. Otomatik şarj işlemine sahip olan Rivian, bu şarj istasyonlarında yenilenebilir elektrik enerjisi kullanmayı planlanıyor. Bu yüzden bu alanda satın alımlar yapacağını açıkladı.

Şirket, şarj istasyonundan çok uzakta kalan sürücüler için yol yardımı ve Şarj Güvencesi verecek. Rivian liderliğinde eğitim programları, toplantılar ve etkinlikler yapılacak. Şirketin websitesinde beta üyelik olarak tanımlanan üyelik paketinin henüz net olarak neleri kapsadığı belirlenmedi. Ama Rivian'ın üye ağı genişledikçe verilen hizmetlede paralel olarak artacağı düşünülüyor.

Tesla'nın en önemli rakiplerinden Rivian geçen Temmuz ayında Amazon'un Climate Pledge Fund'ı, D1 Capital Partners, Ford Motor ve T. Rowe Price Associates Inc. tarafından tavsiye edilen fonların liderliğinde 2,5 milyar dolar yatırım almıştı. Tura Third Point, Fidelity Management and Research Company, Dragoneer Investment Group ve Coatue da katılmıştı.Bu yatırım turunda Rivian'ın değerlemesinin yaklaşık 28 milyar dolara ulaştığı söyleniyor. 2009 yılında kurulan Rivian, 2017 yılında ilk elektrikli SUV ve pickup kamyonet modelinin duyurusunu gerçekleştirmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.