Rivian'ın SEC'e yaptığı başvuruda öne çıkan detaylar

Jeff Bezos'un da yatırımcı olarak yer aldığı Rivian'ın 2021'in ilk altı ayındaki net zararının 994 milyon dolar olduğu kaydedildi.
Rivian'ın SEC'e yaptığı başvuruda öne çıkan detaylar

Elektrikli araç pazarında rekabet gün geçtikçe daha da kızışıyor. Bu rekabette öne çıkan şirketlerden biri de 2009 yılında kurulan ABD merkezli Rivian... Ağustos ayında elektrikli araç pazarında lider olma amacına uygun olarak ABD Güvenlik ve Ticaret Komisyonu’na halka arz başvurusunda bulunmuştu. 25 Kasım'a kadar halka arzına başlamak istedikleri açıklanmıştı.

Ama geçtiğimiz günlerde şirketin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)'e yaptığı başvuruda 2020'nin başından bu yana şirkette yaşanan mali zararın yaklaşık 2 milyar doları bulduğu öğrenildi. 2021'in ilk altı ayında şirketin net zararının ise 994 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Tesla'nın en büyük rakiplerinden biri olan şirketin yatırımcıları arasında  Jeff Bezos da bulunuyor. Rivian, geçen Temmuz ayında Amazon'un Climate Pledge Fund'ı, D1 Capital Partners, Ford Motor ve T. Rowe Price Associates Inc. tarafından tavsiye edilen fonların liderliğinde 2.5 milyar dolar yatırım aldı. Bu yılın başında 27.6 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketin tur sonrası güncel değerlemesi basınla paylaşılmadı.

Rivian'ın ilk aracı fabrikadan çıktığı açıklandı. Aracın 505 kilometrelik menzile sahip olduğu biliniyor. Ancak 644 km menzile sahip versiyonu Ocak 2022'de çıkacak. Samsung SDI tarafından üretilen 2170 tipi silindirik bataryalara sahip.Dört farklı elektrik motoru olan araçların şarj kapasitesi, 20 dakikada yüzde 50 kapasiteye ulaşıyor. 4990 kliogramlık çekme kapasitesi var.

Üye başına gelir beklentisi 15 bin 500 dolar

Rivian, 48,390 dolardan başlayan R1T kamyonetleri ve ABD ve Kanada'da 67 bin 500 dolardan başlayan R1S SUV'ları için toplam 70 bin ön sipariş aldı. Ardından Rivian, R1T elektrikli kamyonetinin şarj erişimiyle ilgili üyelik paketinin detayları gündeme geldi. Bütün bu gelişmelerin ardından üyelik paketiyle şirketin araç başına 15 bin 500 dolar ek gelir elde etmeyi beklediğini söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.