Twitter, artık herkesin Spaces odası oluşturmasına izin veriyor

Teknoloji devinin nisan ayında verdiği "herkes Spaces odası açabilecek" sözü sonunda gerçek oldu. Buna göre şimdi, tüm Twitter kullanıcıları, sohbet etmek üzere bir Spaces açabilecek.
Twitter, artık herkesin Spaces odası oluşturmasına izin veriyor

Bu yılın başlarında hayatımıza bir uygulama girmişti; Clubhouse. Bir anda popülerleşen ve hemen hemen herkesin dilinde olan Clubhouse'un bu denli sevilmiş olması birçok teknoloji devini benzer uygulamalar oluşturmaya itmişti. Discord'dan Facebook'a, LinkedIn'den Twitter'a birçok teknoloji devi kendi sesli sohbet platformlarını tasarladı ve zaten biz de bu haberleri düzenli olarak sizlere aktardık.

Son dönemde pandemi etkisinin azalmasıyla, yani evde kalmalarda eskiye göre düşüş görülmesiyle online olarak sosyalleşme ihtiyacı azaldı. Bunun sonucunda Clubhouse furyası da bir anda sona erdi. Bazı platformlar bu uygulamaları yayına bile almazken Twitter, Spaces adını verdiği Clubhouse benzeri özelliğini bir süre önce kullanıma aldı. Hatta bu özelliği geliştirmeye de başladı. Twitter'ın ilk olarak sadece mobilde kullanıma sunduğu Spaces'ın web kullanıcıları için de aktif edileceği bilgisi nisan ayında paylaşıldı. Hatta bununla da yetinilmedi ve Spaces için "Biletli Spaces" özelliği duyuruldu. Biletli Spaces, ağustos ayında iOS kullanıcılarına açıldı

Şimdi ise Twitter'dan yine Spaces özelinde yeni bir güncelleme geldi. Teknoloji devinin nisan ayında verdiği "herkes Spaces odası açabilecek" sözü sonunda gerçek oldu. Buna göre şimdi, tüm Twitter kullanıcıları, sohbet etmek üzere bir Spaces açabilecek. Zira bu yılın başlarında şirket, en az 600 takipçisi olan hesaplara Spaces erişimini sınırlamıştı. Şimdi ise böyle bir şey söz konusu olmayacak. Twitter, bu özelliğin tüm mobil kullanıcılarına sunulacağını söylüyor. Kullanıcılar, duyurunun yanında paylaşılan grafiğe göre, bir tweet göndermek için kullanacakları butondan Spaces da oluşturabilecekler. 

Twitter, geçen yılki beta sürümden bu yana Spaces'ta hızla yol alıyor gibi görünüyor. Kısa bir zaman önce, Spaces'ta toplantı sahiplerine 2 adede kadar yardımcı sunucu ve 10 adede kadar konuşmacı ekleme yeteneği sunuldu; bu da fazla moderatörlü daha büyük etkinliklere olanak tanıdı. Spaces'in yanı sıra Twitter, Fleets adlı hikayeler özelliğini de bu yaz yayından kaldırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.