Acun Ilıcalı, NFT projesi üzerinde çalıştıklarını Webrazzi Summit 2021 sahnesinde duyurdu

Webrazzi Summit 2021'de Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın sorularını yanıtlayan Acun Ilıcalı, hem dijital yayın platformu Exxen hem de NFT'ler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Acun Ilıcalı, NFT projesi üzerinde çalıştıklarını Webrazzi Summit 2021 sahnesinde duyurdu

Acun Ilıcalı'nın Webrazzi Summit 2021'de merak edilenleri cevaplandıracağını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Dün gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Summit 2021'de Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal'ın sorularını yanıtlayan Acun Ilıcalı, hem dijital yayın platformu Exxen hem de NFT'ler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çocukların gelecek nesil olduğunu düşündüğünü ve Exxen'i oluşturma fikrinin çocuklardan geldiğini paylaşan Acun Ilıcalı, çocukların ne izlediğini yıllardan beri takip edip ona göre pozisyon aldıklarını da paylaştı. Ilıcalı, Exxen'in çocukların tabletlerle olan sıcak ilişkilerine dayandığını da belirtti.

Acun Medya olarak yemeği yaptıklarını ve yemeğin servis edildiği alanın yıllardır büyük kanallar olduğunu paylaşan Acun Ilıcalı, çocukların tabletlerle olan ilişkisine baktıklarında artık dijital dünya diye yeni bir alan olduğunu gördüklerini de sözlerine ekledi.

Geleceği kaçırmamak adına içeriklerini ortaya koyacakları başka bir mecra olduğunu hissettiklerine ve çok hızlı bir şekilde 4-5 ayda karar verip Exxen'i hayata geçirdiklerini de paylaşan Ilıcalı, ilk etapta teknik konusunda zorlandıklarını da belirtti.

Dijitalin teknik altyapıyı çok iyi yapmanız gereken bir dünya olduğunu da sözlerine ekleyen Acun Ilıcalı, ilk gün sitelerinin çöktüğünü sonrasında ise bu konuları aştıklarını paylaştı. Dijitalin başka bir dünya olduğunu ve neyin seyredilip neyin seyredilmeyeceğini de hızlı bir şekilde öğrendiklerini belirten Ilıcalı, üye sayısı olarak 1 milyonu geçtiklerini ve 1,5 milyona doğru gittiklerini de duyurdu.

Dijital dünya televizyona baskı kursa da şu an için ölçümlerine baktıklarında televizyon seyretme oranlarında düşme olmadığını da dile getiren Acun Ilıcalı, dijital dünyanın insanların hayatından yeni bir parça alacağını da sözlerine ekledi.

NFT dünyasına yakınlaştıklarını duyuran Acun Ilıcalı, NFT konusunda sektörün öncülerinden biri olmak istediklerini de paylaştı. Acun Medya olarak yurt dışında da hizmet sunduklarını ve 14. ülke ile imzaların atıldığını da belirten Ilıcalı, doğru insanları bularak iyi ekibi kurup olayı hayata geçirebilecek yetenekte bir insan olduğunu düşündüğünü de paylaştı.

NFT projelerinin global olacağını da duyuran Acun Ilıcalı, dünyaya mümkün olduğu kadar açılarak sektörde Türkiye'nin gücünü dünyada hissettirmek istediğini de belirtti. Exxen için şu anda bir yurt dışı planlarının olmadığını belirten Ilıcalı, yurt dışı öncesinde Türkiye'de istedikleri rakamlara ulaşmak istediklerini de paylaştı.

İçeriklerinin lokal olması nedeniyle önce Türkiye'de büyümeleri gerektiğini de aktaran Ilıcalı, Netflix ile tatlı bir rekabet içinde olduklarını da sözlerine ekledi. Netflix ile hem rekabet halinde olduklarını hem de onlara içerik ürettiklerini de belirten Ilıcalı, dijital yayın platformu konusunda zirveye oynamak istediklerini de dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.