WhatsApp grup sohbetlerine, grup aramalarına katılma özelliği eklendi

Temmuz ayında duyurulan grup aramalarına katılma özelliğine artık WhatsApp grup sohbetleri üzerinden de erişilebilecek.
WhatsApp grup sohbetlerine, grup aramalarına katılma özelliği eklendi

İlk olarak temmuz ayında grup aramalarına katılma özelliğini duyuran WhatsApp hafta başında bu özelliği grup sohbetlerine de getirdiğini açıkladı. Şirket, bu yeniliği Twitter'dan paylaştığı bir gönderi ile duyurdu. 

Özellikle pandemiyle birlikte gelen karantina süreçlerinde yaygınlaşan WhatsApp grup aramaları, şimdiye kadar kullanıcıların anında cevap vermesini gerektiriyordu. Ancak bu yenilikle birlikte kullanıcılar aramaya diledikleri zaman katılabilecek. Genellikle Google Meet ve Zoom gibi platformlarda gördüğümüz bu özellik, artık WhatsApp aramalarında da yerini almış durumda. 

Katılma özelliğinin gruplara gelmesiyle birlikte, arama esnasında görünen isimler de değişiyor. Daha öncesinde aile ya da arkadaş grubundan yapılan WhatsApp video aramalarında gruptaki bireylerin isimleri görülmekteydi. Ancak bundan sonra aramalarda sadece grup ismi görünecek.

Aynı zamanda WhatsApp aramaları esnasında kullanılacak olan zil sesinin daha yumuşak bir tona kavuşacağını belirtelim. WhatsApp kullanılacak olan zil sesinin, mesaj gönderimlerinde kullanılan tınıya benzediğini ifade ediyor. 

WhatsApp'ın yeni özellik hakkında yaptığı açıklamada, kullanıcıların gruplarıyla sohbet ekranı üzerinden tek  bir dokunuş ile daha spontane bir şekilde iletişim kurmasını kolaylaştırdıkları belirtiliyor. 

Karantina döneminde Zoom'un yıldızının parlaması, Facebook, Google, Instagram, Telegram ve WhatsApp'ı görüntülü sohbet özelliklerini geliştirmeye itmişti. Bu konuda çıtayı yükselten Google, Starline projesi ile video konferans yöntemiyle görüntülü konuşma yapan iki kişiyi adeta fiziksel olarak bir araya getirdi. Facebook ise metaverse şirketi olmaya odaklanarak, Horizon Workrooms ürünü ile toplantıları sanal gerçeklik ortamına taşıdı. Önümüzdeki yıllarda WhatsApp'ın görünütlü sohbetler alanında atacağı adımları yakından takip etmeye devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.