Twitter yanıtların arasına reklam yerleştirmeye başlayacak

Bundan böyle reklamlar,  tweetler altında gerçekleşen konuşmaların arasında gösterilebilecek. Reklamlar, bir tweet'in altındaki ilk, üçüncü ya da sekizinci yanıttan sonra kendini gösteriyor.
Twitter yanıtların arasına reklam yerleştirmeye başlayacak

Twitter'ın gelirden sorumlu ürün lideri  Bruce Falck, paylaştığı bir tweet ile platformda yeni bir reklam gösterim formatını yayına aldıklarını duyurdu. Bundan böyle reklamlar,  tweetler altında gerçekleşen konuşmaların arasında gösterilebilecek. 

Şu an da test aşamasında olan gösterim modeli, küresel olarak dünyanın her yerinden kullanıcılar ile test ediliyor. Eğer test sürecine dahil olan kullanıcılar arasında yer alıyorsanız, bir tweetin altındaki konuşmalar arasında reklamlara rastlayabilirsiniz. iOS ve Android kullanıcılarını kapsayan test sürecinin sonucunda, şirket bu yeni formatı kalıcı hale getirebilir. 

Yeni reklam gösterim formatı nasıl çalışıyor? 

Bu yeni format ile şirket, daha kişiselleştirilmiş reklamlar göstereyi hedefliyor. Falck'ın paylaştığı örnekte görüldüğü üzere yemek hakkında konuşuyorsanız, kahve reklamı görebiliyorsunuz. Reklamlar, bir tweet'in altındaki ilk, üçüncü ya da sekizinci yanıttan sonra kendini gösterebiliyor. 

Falk, Twitter'ın içerik üreticiler ve reklamverenler için değer yaratan ve teşvikleri hizalayan bir reklam teklifi oluşturmak için büyük bir fırsat gördüğünü dile getiriyor. 

 "Farklı sıklıkları, şablonları, bağlamsal olarak alakalı reklamları, farklı eklenti noktalarını test edeceğiz. Öğrendiklerimizi inceleyeceğiz ve kalıcı hale getirmek istediğimiz bir şey olup olmadığını anlayacağız. Bunu reklamverenlerimiz için denemekten heyecan duyuyoruz ve Tweet yazarlarını ve içerik üreticileri ödüllendirmek için ek fırsatların kapısını nasıl açabileceğini keşfetmek için sabırsızlanıyoruz. Daha gelecek çok özellik var. "

Twitter, uzun süredir gelir modeli olarak platformundaki reklamlardan kurtulmak istediğini dile getiriyor. Dolayısıyla bu yeni gösterim formatının Twitter için sıra dışı bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Yine de reklam gösterimleri ile içerik üreticileri ilişkilendirmek istemesi tam Twitter'a göre bir yaklaşım. Şirketin, bu adımın ardından reklamlar odağında gelir paylaşımı modellerini açıklaması olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.