Fox "The Masked Singer" şovuna özel NFT platformu MaskVerse'ü duyurdu

"The Masked Singer" isimli şovu için topluluk odaklı bir NFT kurgusu yapan Fox, MaskVerse platformu üzerinden NFT satışını gerçekleştireceğini açıkladı.
Fox

Bir süredir Türkiye'den ve dünyadan ünlü isimlerin dikkatini çekmeye başlayan NFT pazarı sonunda geleneksel medyanın da ilgisini kazandı. Fox "The Masked Singer" isimli şovu için topluluk odaklı bir NFT kurgusu ile karşımızda.

Öncelikle bilmeyenler için "The Masked Singer" dan biraz bahsetmekte fayda var. O Ses Türkiye gibi bir "şarkı söyleme programı" olan The Masked Singer'da ünlüler yüzlerini gizleyerek şarkı söylüyor. Jüri yerine program sunucularının yer aldığı programda, sunucular ve izleyiciler şarkıyı dinleyerek ünlüyü tahmin etmeye çalışıyor.

Yarışma boyunca ünlüler her bir programda ipuçları bırakıyor. Sunucular da ipuçlarını değerlendirerek, ünlünün kim olduğunu bulma konusunda birbirleriyle yarışıyor. 

MaskVerse nasıl kurgulandı? 

Gelelim bu yarışmada NFT kurgusunun nasıl çalıştırıldığına. Şirket MaskVerse isimli bir platformu yayına alarak NFT satışını buradan gerçekleştireceğini açıkladı. Fox gösteri için üretilen ilk NFT'nin ücretsiz olacağını ve MaskVerse'ün Discord'una "özel erişim" sağlayacağını açıkladı. Söz konusu NFT dün yayınlandı. NFTlerin yayın tarihi doğal olarak The Masked Singer'ın yeni sezonunun ilk bölümünün yayın tarihine denk getirildi. 

Yayın aşamasından sonra, izleyiciler koleksiyonlar oluşturmak için NFT paketleri satın alabilecek. Fox, Kasım ayında ise bu NFT kurgusuna, bir oyun ekleyecek. Bu oyunda, oyuncular, programın yarışmacılarına ne olacağına oy verebilecek. Sonucu doğru tahmin etmenin ödülü ise daha da nadir NFT paketleri satın alma fırsatı olacak.

Fox, insanların eksiksiz koleksiyonlar oluşturabilmek için The Masked Singer sezonunun yarısında NFT'lerini takas edebileceklerini veya satabileceklerini belirtiyor. İzleyiciler “Common Masks” koleksiyonunu tamamlayarak, daha da özel dijital öğelere ve ayrıca gerçek hayattaki ödüllere erişebilecek. Discord topluluğunda daha fazla yetki sahibi olmak da bu ödüller arasında yer alıyor olabilir. 

NFT'ler ilk başta yalnızca kredi kartları veya PayPal kullanılarak satın alınabilecek, ancak Fox, kripto para birimlerini de "yakında" desteklemeye başlayacağını açıklıyor. 

Fox'un NFT projeleri 

Bu arada Fox'un daha önce de Blockchain ve NFT projelerine imza attığını belirtelim. Şirket, Mayıs ayında yaptığı bir açıklama ile Rick and Morty'nin yaratıcısı Dan Harmon'ın animasyon komedisi Krapopolis'in "tamamen Blockchain küratörlüğünde ilk animasyon dizisi" olacağını duyurmuştu. Şirket, Blockchain Creative Labs adlı yepyeni NFT şirketi ile gösteri için ses getirmeyi amaçladı. Fox ayrıca dizi özelinde bir NFT pazaryeri açacağını da duyurmuştu. 

Ülkemizde Cem Yılmaz'ın NFT eserlerini stand-up etkinlikleriyle ilişkilendirmesi bu anlamda atılan öncü adımlardan biri oldu. Yakında şov dünyasının farklı gelir ve pazarlama modelleriyle NFT pazar yerlerinde yer alacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.