Cem Yılmaz, çizimleriyle NFT dünyasına adım attı

Çizimlerini NFT pazar yeri OpenSea'de satışa sunan Cem Yılmaz, kendi adına açılmış hesabın linkini Twitter üzerinden paylaştı.
Cem Yılmaz, çizimleriyle NFT dünyasına adım attı

Bir süredir dijital dünyanın gündemini meşgul eden bir konu var; NFT. Üstelik bu işgal öyle çok da eskilere değil, en fazla bu yılın başlarına götürüyor bizi. Webrazzi'yi takip edip NFT'nin ne olduğunu bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum, ancak yine de kısa bir hatırlatma yapmaktan zarar gelmeyecektir. 

NFT'nin açılımı Non-Fungible Token. Bunu Türkçe'ye değişimi mümkün olmayan para ya da çip olarak çevirebiliriz. Özel bir kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamaz ve türünün tek örneği. NFT'nin özgün ve biricik olması, karşılıklı olarak kendi türünden başka bir token ile takasının yapılamamasına yol açar. Bu durumda NFT'ye aktarılan bir sanat eserinin özgünlüğü kolayca doğrulanabilirken eserlerin kopyalamasının da önüne geçiliyor.

Mart ayında NFT ile ilgili detaylı bir yazı kaleme aldıktan sonra birçok kişinin, ünlünün, sanatçının, oluşumun, hatta spor kulübünün NFT pazarına adım attığına dair haberleri sizlerle paylaştık. Mesut Özil'den Bensu Soral'a, Alemşah Öztürk'ten Bobiler.org'a, Elon Musk'tan Jack Dorsey'ye birçok isim bir şekilde NFT ile ilişkili bir şekilde karşımıza çıktı; bazı isimlerin eserleri çok yüksek meblağlar karşılığında alıcı buldu. 

NFT dünyasına yeni adım atan, herkesin bildiği bir diğer isim de Cem Yılmaz oldu. Çizdiklerini NFT pazar yeri OpenSea'de satışa sunan Cem Yılmaz, kendi adına açılmış hesabın linkini Twitter üzerinden paylaştı. “CEMYILMAZMCMLXXIII” isimli NFT koleksiyonunun ilk parçasını (000001KIZ) 1 WETH fiyatla listeleyen Cem Yılmaz, 7 gün boyunca devam edecek bir açık artırma başlattı.

Cem Yılmaz'ın çizimlerine şimdiden teklifler gelmeye başladı bile. Bu teklifleri Yılmaz'ın OpenSea'deki hesabındaki "offers" kısmında görmeniz mümkün. Yılmaz'ın NFT eserlerine 14 Ekim’e kadar teklif verilebilecek. Tekliflerin nasıl sonuçlanacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.