Dijital yayıncılık platformu Inkitt, 59 milyon dolar yatırım aldı

Okuyucu davranışına dayalı olarak kitap başarısını tahmin etmek için bir bilgisayar algoritması kullanan bir dijital yayıncılık platformu olarak faaliyet gösteren Inkitt, 59 milyon dolar yatırım aldı.
Dijital yayıncılık platformu Inkitt, 59 milyon dolar yatırım aldı

Okuyucu davranışına dayalı olarak kitap başarısını tahmin etmek için bir bilgisayar algoritması kullanan bir dijital yayıncılık platformu olarak faaliyet gösteren Inkitt, NEA'nın genel yönetici ortağı Scott Sandell ile Alman yayıncılık devi Alex Springer liderliğinde gerçekleşen B Serisi yatırım turunda 59 milyon dolar yatırım aldı. Tura Michael Lynton, Stefan von Holtzbrinck, Kleiner Perkins, HV Capital, Redalpine ve Speedinvest de katıldı. Kleiner Perkins, Inkitt'in A Serisi yatırım turunu yönetmişti. 

Alınan 59 milyon dolar yatırım, şirketin algoritmasını ve teknolojisini geliştirmesi için kullanılacak. Yatırımla birlikte daha fazla çalışan işe alınacak, yatırımla birlikte şirket, özellikle Kuzey Amerika pazarına daha fazla yayılma fırsatı yakalayacak.

Şirketin şu anda 7 milyon kullanıcısı ve 300 bin yazarlık bir topluluğu bulunuyor. Inkitt'in A Serisi yatırım turu sırasında 1,6 milyon kullanıcısı, 110 bin yazalık topluluğu bulunuyordu. Şirketin, bilhassa pandemi döneminde bu sayıyı artırdığını söylemek mümkün. 

Berlin merkezli Inkitt, okuyucu destekli kitap yayıncısı olarak faaliyet gösteriyor. Okuma davranışını analiz ederek en çok satanları tahmin eden bir algoritmaya sahip ve Inkitt'te her yazarın başarılı olmak için eşit şansa sahip olması gerektiği savunuluyor. Bu yüzden şirket yetenekleri global olarak başarılı yazarlara dönüştürmeyi hedefliyor. 30 kişilik bir ekiple hizmet veren şirket, bugüne kadar birçok başarılı yazara da bu anlamda yardımcı oldu.

İlk kitabını Inkitt bünyesinde yayınlayan bazı başarılı örneklere de göz atalım. Seemran Sahoo, tamamen akıllı telefonundan Inkitt'te yazıp yayınladığı The Arrangement adlı romandan bugüne kadar 2,7 milyon dolar kazandı. İsrail'den Sapir Englard, kitabı The Millenium Wolves'tan bugüne kadar 8 milyon dolar kazandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.