Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsünde yatırım alan girişimler

Yatırım alan şirketler arasında Be Right Back, Geliverio ve Ne Ekersen yer alıyor. Selffix ise Vestel bünyesinde iç proje olarak çalışmalarına devam edecek.
Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsünde yatırım alan girişimler

Zorlu Holding’in kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsü kapsamında, final jüri değerlendirmesinin ardından yatırım görüşmesi yapmaya hak kazanan dört takım açıklandığını yazmıştık. Yatırım görüşmeleri sonlandı ve yatırım almaya hak kazanan girişimler belirlendi. 

İlk aşamada 500 bin lira yatırım yapılacak

Sekiz aylık bir maratonu bitiren ve yüzlerce fikir arasından seçilen takımlar, girişim yolculuklarına Zorlu Holding’in yüzde 25 ortaklığında birer start-up olarak devam edecek. Ortaklık kapsamında Zorlu Holding’den hukuk, muhasebe, insan kaynakları, finans, iletişim gibi başlıklarda destek alacaklar. İki aşamalı olarak yapılması planlanan yatırımın ilk aşamasında her bir takıma 500 bin lira yatırım yapılacak.

Parlak Bi’Fikir programının Zorlu Grubu’nun Akıllı Hayat 2030 yolculuğunda dönüştürücü rol üstlendiğine vurgu yapan Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Dünya ve Türkiye’nin türlü meselelerle yüzleştiği bir dönemde, etki gücü yüksek bir grup olarak biz inovasyon ve teknoloji odaklı çözümler üretmenin gücüne inanıyoruz. Yatırım yaptığımız kurumumuzdan çıkan yeni girişimler, direkt sektörlerimizle ilintili de olmayabiliyor. Bunu da grubumuz adına yeni iş alanlarını tecrübe etmemizi kolaylaştıran; aynı zamanda toplumsal, çevresel sorunlara yanıt veren etki yatırımcılığı bakış açısıyla da değerlendiriyoruz. Yatırım portföyümüzde her geçen gün bu yaklaşıma paralel gelişiyor" diye konuşuyor.

Parlak Bi’Fikir ile inovasyonu bir iş yapış biçimi haline getirerek sadece yatırım alan takımların değil uzun dönemde tüm Zorlu Grubu’nun dahil olduğu bir değişim ve dönüşüm sürecini başlattıklarını dile getiren Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt ise Kurum içi girişimcilikle start-up modelini Zorlu Holding içerisine taşımaya başladık. Birlikte öğrenip birlikte dönüşerek Zorlu Grubu’nda sistem temelli, köklü bir dönüşümü gerçekleştirme yolunda ilerliyoruz. Kurumsal reflekslerimizden sıyrılarak, sürekli inovasyon düşüncesiyle hareket ederek ve girişimci bakış açısını içselleştirerek bir start-up gibi davranmayı öğreniyoruz. Elbette bunun büyük kurumsal yapılar için kolay olmadığının farkındayız; ama bu dönüşümü tüm Zorlu Grubu’na yaydığımızda nasıl bir dinamizm yaratabileceğimizi de Vestel Ventures’ta edindiğimiz tecrübeler sayesinde gayet iyi biliyoruz" diyerek destekledikleri girişimlerin onlar için ne kadar önemli olduğunu anlatıyor. 

Yatırım alan şirketler ise şöyle sıralanıyor:

Be Right Back: Onur Can Kılıç, Pelin Kumcular ve Yarkın Yetkin tarafından kurulan şirket, yeterli donanıma sahip olmayan oyuncuların, yüksek performans ve kapasite gerektiren oyunları oynayabilecekleri güçlü bilgisayarları internet üzerinden kullanabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Aynı zamanda güçlü bilgisayar sahiplerine donanımlarını kiralayarak gelir edebilme fırsatı sunan bir paylaşım ekonomisi yaratıyor.

Geliver.io: İşletmelere dinamik fiyatlama ile en uygun kargo alternatiflerini sunarken kargo şirketleri için kolay gönderi alımı sağlayan bir yazılım uygulaması. Uygulama, gönderi adresi ve hacmine göre en uygun fiyat ve en hızlı teslimat hizmeti veren kargo firmalarını anlık olarak sunuyor. Girişim, ücretsiz yazılım sunarken gönderi başına komisyona dayalı bir gelir modeli ile çalışıyor.

Ne Ekersen: Emre Taşkıran ve Gökay Sert tarafından kurulan şirket, tarım teknolojileri geliştiren büyük şirketler ve girişimciler ile çiftçiler arasında iletişim kurulmasını sağlayan bir tarımsal teknoloji girişimi. Çiftçinin diğer çiftçilerle çeşitli cluster tipi topluluklarda efektif bir şekilde iletişime geçip iş geliştirebilmesini sağlayan "tarımsal bütünleştirici rol"e sahip "super app" tipi mobil uygulama ile bu konuda yenilikçi çözümler üretiyor. Hizmet gelirinin yanı sıra ilan, reklam ve ürün satışına dayalı bir gelir modeli var.

Selffix: Elektronik ürünlerin servis ihtiyaçlarının uzaktan analizi ve çözümünü sağlayan bir servis platformu Selffix, Burak Özdemir, Özgün Uçankale ve Kutay Kutlu tarafından kuruldu. Üreticilere sunulan platform ile çağrı merkezlerinin uzaktan bağlantı ve AR teknolojisi ile kullanıcılarının problemlerini uzaktan çözmesi hedefleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.