Zorlu Holding’in kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsü kapsamında yatırım görüşmesi yapacak dört girişim

Zorlu Holding’in kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsü kapsamında, Jüri’nin değerlendirmesi sonucunda yatırım görüşmesi yapmaya hak kazanan fikirler belli oldu.
Zorlu Holding’in kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsü kapsamında yatırım görüşmesi yapacak dört girişim

Geçtiğimiz günlerde, Zorlu Holding’in sürdürülebilirlik vizyonu Akıllı Hayat 2030’un kritik süreçlerinden biri olan, kurum içi girişimcilik programı Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsünde, tohum yatırım almaya hak kazanan girişimler belli olduğunu yazmıştık. Şimdi ise Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsü kapsamında, final jüri değerlendirmesinin ardından yatırım görüşmesi yapmaya hak kazanan dört takım açıklandı. 

İkinci döngüye yoğun ilgi

“Parlak Bi’Fikir”in ikinci döngüsünde Zorlu Grubu genelinde yapılan açık çağrıya; 720 fikirle çalışanlardan yanıt geldi. 168 çalışan da takımlarda yer almak için başvuru yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda fikirler ve bu fikirler etrafında birleşen takımlar seçildi. Bu takımlar, çalıştaylar, bootcamp, açık alan ve bireysel dönüşüm atölyeleriyle 200 saate yakın online çalışma gerçekleştirdi. Takımlar, design-thinking ve lean start-up metodlarını kullanarak fikirlerini danışmanlarının ve Vestel Ventures ekibinin katkılarıyla geliştirdi. Her hafta 8 online buluşma ile süreç boyunca 112 buluşma, ek eğitimler, ilham buluşmalarıyla da bir araya geldiler.

Hangi girişimler ön plana çıktı?

Parlak Bi’Fikir’in ikinci döngüsünde tohum yatırım almaya hak kazanan girişimler ise şöyle sıralanıyor:

Be Right Back: Oyunculara istediği oyunu, istediği zaman, dilediği cihazdan oynama imkanı sunan bir yazılım geliştiriyor.

Geliverio: Kargo şirketlerine kolay gönderi deneyimi sağlarken işletmelere dinamik fiyatlama ve hızlı teslimat ile en uygun kargo alternatiflerini sunan bir uygulama üzerine çalışıyor. 

Ne Ekersen: Çiftçiler için başta hasat olmak üzere çeşitli akıllı tarım hizmetleri sağlayan bir teknoloji firması olarak öne çıkıyor. 

Selffix: Elektronik ürünlerin servis ihtiyaçlarını uzaktan çözmeye yönelik bir platformun geliştirilmesine odaklanarak uçtan uca etkileşimi yeniden tasarlayan bir araç olmayı hedefliyor.

Yatırım görüşmesi için Vestel Ventures ile masaya oturacak girişimler, yatırım için el sıkışıldığı takdirde, Zorlu Holding’in yüzde 25 ortaklığında birer start-up olarak faaliyet göstermeye başlayacak. Görüşmeler sonunda yatırım kararında hemfikir kalınamayan girişim adayı takım üyeleri ise Zorlu Grubu’nda inovasyon elçisi olarak yolculuklarına devam edip; kurumun inovasyon kültürünün dönüşmesinde etkin rol oynayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.