OpenSea'nin mobil uygulaması yayınlandı; uygulama üzerinden NFT almak ve satmak şu anda mümkün değil

OpenSea'nin mobil uygulamasında koleksiyonları görüntülemek mümkün olsa da henüz NFT'leri satın almak veya satmak ne yazık ki mümkün değil.
OpenSea'nin mobil uygulaması yayınlandı; uygulama üzerinden NFT almak ve satmak şu anda mümkün değil

En popüler NFT pazar yerlerinden biri olan OpenSea, iOS ve Android için mobil uygulamasını yayına aldı. OpenSea'nin mobil uygulamasında koleksiyonları görüntülemek mümkün olsa da henüz NFT'leri satın almak veya satmak ne yazık ki mümkün değil. Zira platform, herhangi bir tür paranın dijital veya başka şekilde el değiştirmesine izin vermiyor.

OpenSea uygulaması temelde bir tür galeri olarak hizmet veriyor. Uygulama üzerinden sanat eserlerine göz atabiliyor, bulduğunuz listeleri paylaşabiliyor ve kendi NFT'lerinizi inceleyip yönetebiliyorsunuz. OpenSea uygulamasında kullanıcılar profillerini entegre edebiliyor, NFT'lere, favori NFT'lere göz atabiliyor. NFT'leri arayabildikleri gibi filtreleyebiliyor, koleksiyon ve öğe istatistiklerini görüntüleyebiliyorlar. Uygulamada bir NFT görüntülediğinizde, NFT'yi uygulama dışında paylaşmanıza izin veren bir buton da mevcut. 

OpenSea'nin mobil uygulamasında NFT alım-satımı gerçekleştirilemiyor oluşunu The Verge şirketin NFT işlemlerinde yüzde 30'luk bir kesintiyi paylaşmak istemeyişine bağlıyor. Yani özetle şirketlerin alacakları komisyonlardan kaçınılabildiği belirtiliyor. Ayrıca OpenSea'nin ödemelerinin sıklıkla, şu anda her iki platformda da uygulama içi ödeme yöntemi olarak desteklenmeyen Ethereum'da olması da bir başka etken olarak belirtiliyor. OpenSea'nin ilerleyen dönemde bu konuda bir aksiyon alıp almayacağı şimdiden merak konusu olmaya başladı.

Tüm bunların yanı sıra OpenSea'nin geçtiğimiz günlerde büyük bir skandal ile anıldığını da hatırlatalım. Buna göre OpenSea'de Head of Product olarak görev yapan Nate Chastain, şirket içi bilgilerden yararlanarak NFT alım satımı yapıyordu. İddialara göre Nate Chastain, henüz halka açık olmayan ve ilerleyen dönemde OpenSea'nin anasayfasında yer alacağını bildiği NFT'leri satın alıyordu. OpenSea, durumu kabul ederek bir iç soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.