Kullanıcıların oluşturduğu içeriklere verilen önem artmakta

Son kullanıcıların oluşturduğu içeriklere son dönemde daha çok ilgi gösterilmesi marka ve ürünlerin daha doğal yollardan büyümesini sağlayabilir.
Kullanıcıların oluşturduğu içeriklere verilen önem artmakta

Kullanıcıların oluşturduğu içeriklerin son dönemde artması markalar ile alışverişçiler arasındaki ilişkinin de yeniden tanımlanmasına yardımcı oluyor. Organik ve sponsorlu içeriklerdeki söylemler ile gerçek kullanıcılar arasındaki gönderilerdeki farkların ayrışmasının zorlaştığı son dönemlerde kullanıcıların sponsorlu içerik olmadığını belirttiği ürünlere daha çok ilgi gösteriliyor. 

Influencer olmayan vlogger'ların ya da kullanıcıların paylaştıkları içeriklere güvenin %80, influencer'lara ise %10 seviyesinde olduğu söylenmekte. Bu nedenle organik bir şekilde büyüyen takipçilere ulaşabilen kullanıcıların içeriklerine daha çok önem verilmekte. Son 6 ay içinde herhangi bir platformda takip edilen kişiler tarafından tanıtılan ürünleri satın alma oranına baktığımızda neredeyse 10 kişiden 5'inin bu şekilde etkilendiğini görmekteyiz. Doğrudan influencer olarak sorulduğunda göreceli de olsa daha düşük olan bu oran iş birliği olmadan yapılan paylaşımlarda daha çok etkili olmakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.