Sertifier, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolar yatırım aldı

Sertifier tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın TechOne VC liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim
Sertifier, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolar yatırım aldı

Eğitim ve yetkinlik verilerine odaklanan Sertifier girişiminin TechOne ve Lima Ventures’tan 6 milyon TL değerleme ile yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Sertifier, yeni bir yatırım aldı.

Sertifier tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden 300 bin dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın TechOne VC liderliğinde gerçekleştiğini de ekleyelim. Yatırım turuna TechOne VC haricinde ise Alima Ventures (Hollanda), Portera Ventures (İngiltere) ve Techventure, Çetin Dalva ve Kemal Tamer de katıldı.

Dijital sertifika süreçlerinin tamamını tek bir platform üzerinden yönetilmesini sağlayan bir girişim olan Sertifier, bu alanda hem kurumsal müşterileri için hem de sertifikalarını dijital ortamda kolay erişilebilir şekilde kullanmak isteyen kullanıcıları için kolaylıklar sağlamayı hedefliyor.

Further informal öğrenme platformuyla kullanıcılarının ilgi alanlarına yönelik konularda yetkinlik gelişimlerine yetkinlik kütüphanesi, milyonlarca içerik bulunduran eğitim kataloğu ve yapay zeka destekli algoritması sayesinde destek olan girişim, Sertifier ve Further uygulamaları ile kullanıcılarının elde ettikleri dijital sertifikalarını ve geliştirdikleri yetkinliklerini tek bir uygulamada kişiselleştirilmiş bir şekilde tasarlayabildikleri CV’ler ile toplayabilmesini Verified ürünü ile sağlıyor.

Sertifier'ın 30 binin üzerinde yetkinlik bulunduran kütüphaneye sahip olduğunu da ekleyelim. Aldığı yatırımı global pazardaki büyümesi için harcayacak olan Sertifier, ABD, Kanada, İngiltere, Fransa ve Hindistan gibi ülkelerin başta olduğu 79 farklı ülkeden 1000’den fazla kurumsal abone kazanımı da elde etti.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre aylık ortalama yüzde 40 oranında büyüme gösteren Sertifier, aylık gelirini 10 bin doların üzerine de çıkardı. Sertifier, aldığı yeni yatırımla birlikte hizmet verdiği kurum sayısını artırarak yalnızca veri analizi yapan değil, veri çıktılarıyla paydaşı olduğu OECD ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı gibi oluşumlara da yön vermeyi hedefliyor.

İlk ürünleri olan Sertifier'ın 10 yılı aşkın geçmişe sahip rakipleri karşısında 2 yılda zirveye çıktığını dile getiren Sertifier kurucusu Arda Helvacılar, şimdi Further'la birlikte kurumsal firmaların hiç tecrübe etmediği bir değerle geldiklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.