Eğitim ve yetkinlik verilerine odaklanan Sertifier, TechOne ve Lima Ventures’tan 6 Milyon TL değerleme ile yatırım aldı. 2018 yılında yolculuğuna sertifikaları dijitalleştiren bir girişim olarak çıkan Sertifier, eğitim ve yetkinlik verilerinin depolanmasını, doğrulanmasını ve analiz edilmesini sağlıyor.
Girişim, aldığı bu yeni yatırım ile eğitim ve deneyim verilerini, yetkinlik odaklı biçimde tek yerde toplayıp anlamlandırarak, dünyanın bu alandaki lider Big Data (Büyük Veri) şirketlerinden biri olmayı hedefliyor.
Sertifier kişi ve kurumlara neler sunuyor?
Kurumların sertifika tasarım, gönderim ve raporlama işlemlerini tek yerden gerçekleştirebilmelerini sağlayan Sertifier, ayrıca personellerin yetkinlik odaklı eğitim ve deneyim süreçlerini takip ve analiz edebilme imkanı sunuyor.
Sertifier'ın bireysel kullanıcılara sunduğu Verified uygulaması ise yetkinlik analizi, akranlarla kıyaslama, kişiselleştirilmiş CV ve eğitim rotası oluşturma gibi pek çok farklı özellikle kişilerin yetkinlik süreçlerine destek oluyor.
Bunun yanı sıra Sertifier'ın eğitim odaklı ürünlerle de öne çıktığını belirtelim. Girişimin Sertifier Akademi adı altında kurulan yeni platformu; eğitim alanında hizmet veren kişi ve kurumları, eğitim içeriği arayanlarla bir araya getiriyor.
Bu noktada Sertifier’ın Zoom, Google Hangouts, Google Forms ve Canvas LMS gibi sistemler için entegrasyona sahip olduğunu söyleyelim. Böylece eğitimciler, Sertifier Akademi üzerinden verdikleri eğitimin ardından katılımcılara sertifikalarını iletebiliyor. Katılımcılar ise eğitim sonucunda kazandıkları sertifikaları Verified üzerinden görüntüleyip paylaşabiliyor.
Özetle; Sertifier, sunduğu çözümler ile eğitim ve deneyim alanlarındaki verileri anlamlandırıyor. Böylece kurumların ve bireylerin eğitim rotalarını oluşturmasına ve yetkinlik eşleştirmesi yapabilmesine imkan tanıyor.
8 ülkede 125 Kurumsal Abone
Girişim, hem kurumsal firmalara hem de bireysel kullanıcılara sunduğu çözümler ile 8 farklı ülkede hizmet veriyor. Sertifier'ın şimdiye kadar bireysel kullanıcıların yanı sıra ulaşmış olduğu 125 kurumsal abone ile 1 milyonun üzerinde sertifika gönderimi gerçekleştirdiğini de belirtmekte fayda var.
Bunlara ek olarak Sertifier, üretilen belgeler aracılığıyla 2.1 milyonun üzerinde yetkinlik verisini tanımlayarak analiz etti. Sertifier, aldığı yeni yatırım ile 30’dan fazla ülkeye ulaşarak eğitim ve yetkinlik alanlarındaki lider Büyük Veri şirketlerinden biri olmayı amaçlıyor.
Sertifier'ın ilk yatırımını 2019'un Nisan ayında aldığını hatırlatalım. Tarvenn, Sertifier'a 1,2 milyon TL değerleme ile yatırım yapmıştı. Ayrıca girişimin, Türkiye İş Bankası'nın girişimcilik programı olan Workup'ın dördüncü döneminden mezun olan 11 girişim arasında yer aldığını da belirtelim.
Sertifier, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) öncülüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Etki Hızlandırma Programı SKA (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları) Etki Hızlandırıcı programının demo day'inde de sahne almıştı.
Yatırımcılardan Lima Ventures kurucu ortağı Doç. Dr. R. Volkan Günel girişim hakkında şöyle konuştu:
Sertifier büyümeye devam ederken, gelişmiş algoritmalar ve nitelikli teknolojiler kullanarak sunmuş olduğu farklı çözümler sayesinde, yetkinlik verilerinin analizi dünyasının geleceğini nasıl şekillendirdiğini görmek için sabırsızlanmamak elde değil.
Sertifier Kurucusu Arda Helvacılar ise yatırım ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Dünyada yetkinlik odaklı veri halihazırda çok dağınık ve analiz edilemez durumda. Biz, gelişmiş algoritmalar ve nitelikli teknolojiler kullanarak sunmuş olduğumuz farklı çözümlerimiz sayesinde yetkinlik verisini tek yerde toplayıp anlamlandırıyoruz. Almış olduğumuz yatırım ile 30’dan fazla ülkeye ulaşarak eğitim ve yetkinlik alanlarındaki lider Büyük Veri (Big Data) şirketlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu yolda bize ilk günden beri inanan ve yanımızda olan herkese çok teşekkür ederiz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap