Apple Watch Series 7'ye dair tüm detaylar

Apple'ın bugün düzenlediği Apple Event etkinliğinde Apple Watch Series 7 modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı.
Apple Watch Series 7'ye dair tüm detaylar

Bugün yapılan ektinlikle Apple Watch Series 7 modelinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı. Yeni seri 'sınırları aşacağız' vurgusuyla Jeff Williams tarafından tanıtıldı.

Kasa boyutu, 41 mm ve 45 mm olduğu açıklandı. Apple Watch Series 7'yi şu ana kadarki en büyük Apple Watch modeli oldu. Apple Watch Series 7 ekranının gövde oranı yüzde 20 oranında artırıldığı açıklandı. Bu sayede yeni serinin ekranına yüzde 50 oranında daha fazla metin sığabiliyor. Yani Apple Watch 7, klavyesi ve ekranı ile artık çok daha kullanışlı.

Daha büyük ekranla karşımıza çıkan Apple Watch Series 7 için özellikle dayanıklılık vurgusu yapıldı. Çatlamaya karşı saha dayanıklı ön kristal ön cam özelliği gelirken toza dayanıklılık için IP6X sertifikasına ve WR50 suya dayanıklılık derecesine sahip.

Apple Watch Series 7'ın kenarları yüzde 40 daha ince ve ekranı bir önceki modele oranla yüzde 70 daha parlak. Serinin diğer akıllı saatleri gibi 18 saatlik pil ömrünü sahip. Ancak Watch Series 6’ya göre yüzde 33 oranında daha hızlı şarj oluyor. Hatta 8 dakikalık şarj ile 8 saatlik uyku takibi yapabileceği söylendi. USB-A yerine USB-C üzerinden şarj olan bir şarj cihazı ile gelecek. 

Apple Watch Series 7, beş farklı renkte geliyor. Yeni Apple Watch eski kayışlar ile kullanılabilme imkanı sağlayacak.  Apple Watch Series 7’nin kan şekeri ölçümü ve vücut ısısı ölçümü özellikleri ile geleceği konuşulsa da Apple tahminleri boşa çıkardı. Apple Watch 7'ye sadece kandaki oksijen ölçümü ve EKG ölçümü özelliklerine yer verildiği açıklandı.

Etkinlikte ayrıca bisiklete binen Apple Watch kullanıcılarına özel tasarlanmış bir dizi yeni özelliğe sahip olacağı da yer aldı. Yani bisiklet süren herkese yeni özellikler sunacak. Apple Watch kullanıcıların ne zaman bisiklet sürmeye başladıklarını algılamak için GPS, kalp atış hızı, ivmeölçer ve jiroskop verilerini analiz etmek için gelişmiş algoritmalar kullanacak.

Apple Watch’taki düşme algılama özelliği, 2018’te kullanıma sunulmasından bu yana, sert bir düşme algıladığında kullanıcının bir dakika hareketsiz kaldığını belirlediği takdirde, doğrudan kullanıcının bileğinden acil servisleri arayarak değerli bir güvenlik aracı olduğunu kanıtladı. watchOS 8 ile, düşme algılama algoritmaları bisiklet dahil antrenmanlar sırasındaki düşmeleri algılayacak şekilde güncellendi ve optimize edildi ve bisiklet sürerken ve diğer antrenman türleri sırasında gerçekleşen düşmelerin benzersiz hareketini ve etkisini algılayacak şekilde ayarlandı.

Apple Watch Series 7'nin tamamında neredeyse yüzde 100 geri dönüştürülmüş tungsten ve alüminyum modellerde, yüzde 100 geri dönüştürülmüş kasa kullanıyor. Apple Watch Series 7 cıva, PVC, berilyum ve BFR gibi zararlı kimyasallar da kullanılmadan üretiliyor. Apple Watch Series 7’nin yanı sıra Apple Watch SE ve Apple Watch Series 3 satışlarına devam edilecek. Yeni seri  399'dan satışa sunulacak. Ürün serisinin tamamı bu sonbaharda kullanıma sunulacak.

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla takip ettiğimiz etkinlikle ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.