Apple Watch Series 7'nin sağlık takibi ile ilgili getireceği yeni özellikler neler olacak?

Uzmanlar, Apple Watch'un yeni versiyonun sağlık takibi ile ilgili getireceği yeni özelliklerin ne olacağı konusunda tahminler yürütmeye başladı.
Apple Watch Series 7'nin sağlık takibi ile ilgili getireceği yeni özellikler neler olacak?

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, geliştirdiği uygulamalar ve giyilebilir ürünler ile sağlık ve sağlık hizmetlerini iş stratejisinin esas bir parçası olarak gördüğü bilinen bir gerçek. Şirket, iPhone ve Apple Watch'lar ile kullanıcıların adım sayısı, kalp atış hızı, bekleme saatleri, egzersiz türleri ve süreleri gibi verileri topluyor. 

Bu yüzden bu ay tanıtılması beklenen iPhone 13 ailesi dört gözle bekleniyor. Çünkü Apple Watch Series 7'nin de yeni iPhone modelleriyle birlikte tanıtılacağı düşünülüyor. Uzmanlar Apple Watch'un yeni versiyonun sağlık takibi ile ilgili getireceği yeni özelliklerin ne olacağı konusunda tahminler yürütmeye başladı.

Yeni modelin içine kullanıcıların vücut ısısını ölçen, uyku apnesini önlemeye yönelik uyku takibi yapan, yumurtlamayı yani menstruasyonu izlemeye yardımcı olacak yeni sensörleri eklemeyi planlandığı iddia ediliyor. Bir taraftan Apple'ın diyabet hastalığı konusunda çalışmalar yaptığı söyleniyor. Şirket, uzun zamandır diyabet riski taşıyan kullanıcılara yardımcı olmak için kan şekeri düzeyini izlemenin yollarını arıyor. 

Bir taraftan yeni gelecek donanımlar hakkında çeşitli iddialar atılsa da bu özelliklerin hala geliştirilme aşamasında olduğu söyleniyor. Diğer bir iddia ise bunu çürütecek nitelikte...  Mevcut Apple Watch modellerine yazılım güncellemesi şeklinde gelecek yeni eklemeler için Amerika Yiyecek ve İlaç İdaresi'nden (FDA) onayı aldığı belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.