Yeni iPad ve iPad Mini modellerinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı

Yeni iPad ve iPad Mini modelleri, önceki modellere kıyasla uygun fiyatı ile dikkat çekiyor. Yeni iPad 329 dolar, iPad Mini ise 499 dolar fiyat etiketiyle gelecek haftadan itibaren alıcılarla buluşacak.
Yeni iPad ve iPad Mini modellerinin teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı

Apple Özel Etkinliği'nde yeni iPad ve iPad Mini modelleri tanıtıldı. Apple'ın yeni iPad modeli A13 çipten güç alırken, 10.2 inch ekranı ile göz dolduruyor. Yeni iPad, güçlü A13 Bionic çip sayesinde önceki nesle göre yüzde 20 performans artışı sağlıyor. 

Cihazın TrueTone özellikli 12 MP'lik ultra geniş kamerası, "auto focus" özelliğine ve 122 derecelik çekim kabiliyetine sahip.Cihazın ön kamerası ise kullanıcıları merkeze alan "Ana Sahne" özelliği ile dikkat çekiyor. Ana Sahne özelliği FaceTime’da olduğu gibi üçüncü taraf görüntülü arama uygulamalarında da kullanılabiliyor. Bu arada Apple ilk defa bu yeni iPad modeline True Tone özelliğini getirerek; bu özelliği iPad serisine taşıyor.

Apple Pencil ile uyumlu olan bu modelde aynı zamanda kendi Lightning bağlantısı da mevcut.Cihazın Smart Keyboard desteğinin yanı sıra  ve önceki nesle göre iki kat daha büyük 64 GB'lık depolama alanına sahip olduğunu belirtelim Ayrıca cihazın 256 GB kapasiteli bir seçeneği de bulunuyor.

iPadOS işletim sistemiyle çalışan bu yeni model gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor.  iPad Air ve iPad Pro'ta kıyasla daha uygun bir fiyat seçeneğiyle karşımıza çıkan yeni iPad, gelecek haftadan itibaren 329 dolar fiyat etiketi ile kullanıcılarla buluşacak. iPad’in Wi-Fi modelleri 3899 TL itibaren apple.com adresinden sipariş edilebilecek ve ve 24 Eylül Cuma gününden itibaren mağazalarda satışa sunulacak.Wi-Fi + Cellular modelleri 5399 TL başlangıç fiyatıyla, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle satışa sunuluyor.

iPad Mini

iPad mini ise yuvarlak köşeleri, A15 Bionic çipi, 8.3-inçlik Liquid Retina ekranı ve pembe, yıldız ışığı, mor ve uzay grisi olmak üzere 4 farklı renk seçeneği ile karşımıza çıkıyor. iPad Mini'de bulunan Gelişmiş yapay öğrenme işlevlerine baktığımızda ise CPU’daki 16 çekirdekli Neural Engine ve yeni ML hızlandırıcılarının önceki modellere kıyasla cihazın makine öğrenimi kapasitesini 2 kat artırırdığını söyleyelim. Böylece gerçek zaman çeviri gibi özelliklerin hayata geçmesini sağlıyor.

iPad Mini'nin yeni bir USB-C bağlantı noktası ve 5g desteği ile kullanıcıların daha hızlı bağlantı kurmasını sağlıyor. 5G sayesinde iPad mini ideal koşullarda 3.5 Gbps’e kadar en yüksek hızlara ulaşıyor. 

Yeni iPad Mini'de Touch ID’nin iPad mini’nin üst düğmesine taşınmasıyla tam ekran tasarımını ortaya çıkarıyor.  Touch ID'Nin, iPad mini’nin kilidini açmak, uygulamalarda oturum açmak veya Apple Pay’i kullanmak ve güvenli kimlik doğrulama için kullanıldığını hatırlatalım. 

 Apple Pencil desteği gibi yeniliklerle dikkat çekerken, TouchID'ye destek olan bir açma-kapama tuşuna kavuşuyor. Yeni Apple Mini'nin CPU'su cihazın yüzde 40 daha hızlı çalışmasını sağlarken GPU'su cihazın performasını yüzde 80 daha artırıyor.

12 megapiksellik ön ve arka kamerası ile iPad Pro’daki Ana Sahne deneyimi şimdi iPad mini’de de sunuluyor. 5G'ye sahip yeni iPad Mini, 499 dolar fiyat etiketiyle gelecek haftadan itibaren alıcılarla buluşacak.

iPad mini’nin Wi-Fi modelleri 5799 TL ve Wi-Fi + Cellular modelleri 7499 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. Yeni iPad mini, 64 GB ve 256 GB konfigürasyonlarıyla ve pembe, yıldız ışığı, mor ve uzay grisi renk seçenekleriyle 24 Eylül Cuma gününden itibaren satışa sunulacak.

Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla takip ettiğimiz etkinlikle ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.