Kodlama eğitim platformu Riders, 7.8 milyon TL yatırım aldı

Kullanıcılara robotik, veri bilimi ve yapay zeka kodlama eğitimi platformu sunan Riders, Boğaziçi Ventures liderliğinde Ak Portföy Girişim Sermayesi’nin de katılımıyla 7.8 milyon TL yatırım aldı.
Kodlama eğitim platformu Riders, 7.8 milyon TL yatırım aldı

Bulut tabanlı robotik geliştirme ve yarışma platformu Riders.ai'ı geçen yıl mart ayında detaylı olarak incelemiştik. Boğaziçi Ventures, yatırım fonu BV Growth aracılığıyla Ak Portföy Girişim Sermayesi ile birlikte Riders’a 7.8 milyon TL yatırım yaptığını duyurdu. Bu noktada BV Growth'un ağırlıklı olarak oyun, fintech, dijital sağlık ve perakende teknolojileri alanlarındaki erken aşama girişimlere odaklandığını hatırlatmakta fayda var. 

Pazar verileri ve Riders'ın pazardaki konumu

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde bulunan Acrome firması tarafından geliştirilen; Riders, robotik, bilgisayarla görü, veri bilimi, yapay zeka ve çok daha fazla alanda etkileşimli öğrenme ve işbirliği araçları ile kaliteli içeriğe sahip yeni nesil bulut tabanlı bir platform.

Kitlesel Çevrimiçi Açık Kurs (MOOC) ve eğitim teknolojileri pazarının 2025 yılına kadar toplamda 350 milyar dolara ulaşması bekleniyor. yapay zeka, veri bilimi ve robotik alanlarında uygulamalı eğitim ve ortak çalışma yapma imkanı sunması, Riders’ı mevcut pazardaki rakiplerinden ayrıştırıyor. Riders, ayrıca kullanıcılara simülasyon ortamlarında test etme ve derin öğrenme kütüphanelerinden faydalanma imkanı da sunuyor.

Riders'ın özellikle lise ve üniversite seviyesindeki öğrencilerin yükselen teknolojilere ilişkin becerilerini desteklemek, geliştirdikleri algoritmaları simülasyon altyapısı sayesinde eş zamanlı değerlendirmelerini sağlamayı amaçladığını belirtelim. Girişimin düzenlediği yarışmalar ise öğrencilerin seviyelerini ölçmek için tasarlandı. 

Boğaziçi Ventures BV Growth Fon Yönetici Ortağı Kenan Çolpan yayında Riders’a ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Türkiye’den bir startupın kendi altyapısıyla dünyanın farklı noktalarından insanlara kodlama öğretmesi oldukça gurur verici. Bu ortam içinde kimse büyük paralar harcamak ya da pahalı donanımlara sahip olmak zorunda değil. Riders tarafından sağlanan bu platformda tüm dünyadan insanlar takımlar kurabiliyor, sosyalleşebiliyor, kendini geliştirebiliyor ve hem de iş imkanı bulabiliyor. İşverenlerin de doğru ekipleri bulmaları sağlanıyor. Bu platformun şimdiden birçok ülkeden ilgi görüyor olması biz yatırımcılar için ayrıca bir gurur kaynağı.”

Riders Kurucu Ortağı Başar Şahinbeyoğlu ise önümüzdeki 5 yıl içinde bu alana ilgi duyan herkese hitap etmek istediklerini belirtiirken, 10 milyon kullanıcı hedeflediklerinin altını çizdi. Yatırım süreciyle ilgili olarak Boğaziçi Ventures ile oldukça güçlü bir iletişimlerinin olduğunu aktaran Şahinbeyoğlu global yatırım turunun şimdiden birlikte planlandığını da sözlerine ekledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.