Jeff Bezos'un kurduğu Bezos Dünya Fonu'na 203,7 milyon dolar ek yatırım

Bilim insanlarını, aktivistleri, sivil toplum örgütlerini destekleyen fon, bu yılın sonuna kadar 130 milyon dolarlık fonu dağıtmak için Biden yönetimiyle birlikte çalışacak.
Jeff Bezos'un kurduğu Bezos Dünya Fonu'na 203,7 milyon dolar ek yatırım

İklim değişikliğin gezegen için en büyük tehditlerden biri. İklim değişikliğinin yıkıcı etkileriyle mücadele etmek için hem bilinen yolları güçlendirmek hem de yeni yollar keşfetmek en önemli şeylerden biri. Büyük şirketler, küçük şirketler, devletler, küresel organizasyonlar ve bireylerin birlikte harekete geçmesi gerekiyor. Bu sorumluluğun paylaşılması gerektiğine inanan insanlardan biri de dünyanın en zengin insanları arasında gösterilen Jeff Bezos...

Geçen yılın Şubat ayında Instagram'dan yaptığı açıklamada  Bezos Dünya Fonu'nu kurduğunu söylemiş, iklim değişikliği ile mücadele için 10 milyar dolar bağışladığını açıklamıştı. Açıklamasında kullandığı "İklim değişimi gezegenimiz için en büyük tehdittir" ifadesi dikkat çekmişti.

Bilim insanlarını, aktivistleri, sivil toplum örgütlerini destekleyen fona bugün yapılan açıklamaya göre 203,7 milyon dolar büyüklüğünde yeni nakit girişi yapıldı. Bu yılın sonuna kadar 130 milyon dolarlık fonu dağıtmak için Biden yönetimiyle birlikte çalışılması planlanıyor. Bu, Beyaz Saray'ın Ocak ayında açıkladığı Justice40 adlı hükümet tarafından desteklenen kuruluşlara gidecek.

Aktivistler, bugünkü duyurunun kitlesel bir harekete dönüşen çevre protestolarında sık sık dile getirilen bir konu olan iklim adaleti konusunda ilerleme kaydettiğini açıkladı. Ama yine de bu çabanın yeterli olmadığı görüşünde hem fikirler. New Jersey merkezli Ironbound Community Corporation'dan Maria Lopez-Nuñez konuyla ilgili şöyle yorum yapıyor: “Bezos'un fonu gelişiyor, ancak gidecekleri daha çok yol var.” Geçen sene fondan çevre kuruluşlarına 791 milyon dolarlık pay ayrıldığını hatırlatmak da fayda var. 

Bilindiği üzere dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon, çevre örgütleri tarafından iklim değişimini olumsuz yönde etkilemekle suçlanıyor. Aktivistler, şirketin dünya genelinde faaliyet gösteren şirketin, ürünlerinin nakliyesi sırasında oluşan çevre kirliliği ve veri merkezleri nedeniyle büyük çaplı elektrik tükettiğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.