SEO platformu Botify, 55 milyon dolar yatırım aldı

Müşterilerine arama motoru optimizasyonu sunan Botify, C serisi yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldı.
SEO platformu Botify, 55 milyon dolar yatırım aldı

İnternet dünyasının en önemli konularından biri olan SEO'ya odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan New York merkezli Botify, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Botify, C serisi yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldı.

55 milyon dolarlık C serisi yatırım turu InfraVia Growth'un liderliğinde gerçekleşti. InfraVia Growth'un haricinde ise C serisi yatırım turuna Bpifrance'in Large Venture yatırım fonu ve şirketin eski yatırımcıları arasında yer alan Eurazeo ve Ventech de katıldı.

Gerçekleşen yatırım ile birlikte InfraVia Growth'tan Nicolas Herschtel ve Bpifrance'ten Antoine Izsak, Botify'ın yönetim kuruluna katıldı.Alınan 55 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Botify girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 82 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

Girişimin değerlemesi ile ilgili net bir bilgi paylaşılmasa da 2019 yılında alınan son yatırımdan bu yana şirket değerlemesinin 3 kart arttığı belirtildi. Müşterilerine arama motoru optimizasyonu sunan Botify, 2012 yılında Adrien Menard, Stephane Chauvin ve Thomas Grange tarafından New York'ta kuruldu.

Botify'ın şu an için 500'ü aşkın müşteriye sahip olduğunu da ekleyelim. Bu müşteriler arasında ise Expedia, L’Oréal, The New York Times, Groupon, Marriott, Condé Nast, Crate & Barrel, Fnac Darty, Vestiaire Collective ve Farfetch gibi önemli markalar yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.