57 milyon dolar yatırım alan fintech Jeeves'in değerlemesi 500 milyon dolara ulaştı

New York merkezli fintech girişimi Jeeves, CRV'nin liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 57 milyon dolar yatırım aldı.
57 milyon dolar yatırım alan fintech Jeeves'in değerlemesi 500 milyon dolara ulaştı

New York merkezli fintech girişimi Jeeves, CRV'nin liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 57 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesini 500 milyon dolara çıkaran bu tura Tencent, SVB Capital, Alkeon Capital Management, Soros Fund Management katıldı. Turda karşımıza, NBA yıldızları Kevin Durant ve Andre Iguodala, Amerikan futbolu yıldızı Odell Beckham Jr. ile elektronik müzik ikilisi The Chainsmokers'ın desteklediği Mantis Venture Capital da çıkıyor.

Jeeves'e B Serisi'nde yatırım yapanlar arasında Clip CEO'su Adolfo Babatz, QuintoAndar CEO'su Gabriel Braga, Uala CEO'su Pierpaolo Barbieri, BlockFi CEO'su Zac Prince, Mercury CEO'su Immad Ahund, Bitso'nun kurucusu Pablo Gonzalez, Monzo Bank'tan Tom Blomfield, Intercom kurucusu Des Traynor ve Lithic CEO'su Bo Jiang'ın yanı sıra UiPath, Auth0, GoCardless, Nubank, Rappi, Kavak gibi şirketlerden isimler de katıldı. Kısacası Jeeves'in yeni yatırım turunda birçok isim karşımıza çıkıyor ve bunun da epey şaşırtıcı olduğunu söyleyebiliriz.

2019 yılında Dileep Thazhmon ve Sherwin Gandhi tarafından hayata geçirilen Jeeves, işletmeleri global olarak güçlendirmek için finansal çözümler sunan bir fintech olarak hizmet veriyor. Jeeves, uluslararası fintech altyapısını sıfırdan inşa ettiğini iddia ediyor. Platform, ülkeler arasında global bir geçiş katmanı sağlıyor; kurumsal kartlar, kartsız ve sınır ötesi ödeme olmak üzere bir şirketin tüm harcamalarını bir arada tutma imkanı da sunuyor.

Jeeves şirketlerin, platformunun tescilli altyapısını kullanarak, herhangi bir şirketin finans işlevlerini dakikalar içinde hızlandırabileceğini ve gerçek bir kurumsal kartta 30 günlük krediye erişebileceğini söylüyor. Müşteriler ayrıca birden fazla para biriminde geri ödeme yaparak yabancı işlem ücretlerini düşürebiliyor.

Jeeves şu anda 3 kıtada, 10 ülkede, 12 farklı para birimiyle hizmet veriyor. Meksika şirketin en büyük pazarı ve şu anda Kolombiya ile Şili'de de testler yapılıyor. Thazhmon, yıl sonuna kadar tüm Kuzey Amerika ve Avrupa'da canlı olacaklarını söylüyor. Jeeves'in kullanıcı tabanı ise her 60 günde bir ikiye katlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.