Yalın Özcan: "Hopishop'ta yakın zamanda ürünün yanı sıra deneyim satışı da yapmayı planlıyoruz"

‘Kimsede Olmayan Her Şey’ mottosuyla yola çıkan Hopishop'ta modadan plaj giyimine, çantadan takıya, kozmetikten organik gıdaya, ev dekorasyonundan spor malzemesine kadar çok geniş bir yelpazede dükkanlar bulunuyor.
Yalın Özcan:

"Pandemi döneminde doğal olarak satın alma tercihlerini ihtiyaçlar belirledi. Ancak bu durum özel zevkleri olan ve alışveriş tercihlerini de normalde buna göre yapan kişiler için bir eksiklik yarattı."  Bu sözler Hopi CEO'su Yalın Özcan ait. Özcan, Hopi'nin kendi pazar yeri Hopishop'u neden açtığını böyle anlatıyor. Amaçlarının kullanıcılarının Karaköy’de, Galata’da, Alaçatı’da, Urla’da, Konyaaltı’nda ya da Bodrum’da tasarım dükkanlarla dolu sokaklarda yaşadıkları alışveriş deneyimini cep telefonlarına taşımak olduğunu söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

Hopishop, tasarım kıyafetler satan bir butikten aksesuar dükkanına geçmek, oradan bir sanat galerisini gezmek, organik ürünlerle dolu bir marketi keşfetmek gibi deneyimler vadediyor. Kullanıcılarımız ilham almak için dükkanlarda dolaşacak. Kendilerini geliştirmek, hayattan keyif almak, yeni deneyimler edinmek ve esinlenmek için aradıkları her şeyi Hopishop’ta bulacaklar. Buna ek olarak Instagram gibi etkileşimin yüksek olduğu sosyal kanallardan satış yapan ve pandemi döneminde güçlü markalar oluşturan girişimcilere destek vermeyi hedeflediğimizi de söyleyebiliriz. Tüketiciler s-ticaret alışverişi yaparken güven sorunları yaşayabiliyorlar. Markalar da bu sorunu aşmak için büyük pazaryerlerine girdiklerinde binlerce marka ve büyük kampanyalar arasında kaybolabiliyor. Hopishop ile bu markalara doğru hedef kitleye ulaşacakları bir platform sunmayı, onları görünür kılmayı ve müşteriyle buluşturmayı hedeflerken; tüketicinin de tek bir noktadan güvenli ve keyifli alışveriş deneyimi yaşamasını sağlıyoruz.

Hopishop için yola çıkarken kendisi ve yaşadığı ortam için en iyinin peşinde olanlara, aradıkları her şeyi bulabilecekleri bir platform hayal ettik. Tüketicilerin aradıkları en iyi her neyse, ister doğal ürünler, ister şampuan ya da ev tekstil ürünü olsun; aradıklarını Hopishop’ta bulabilecekler. Yakın zamanda Hopishop’tan ürünün yanı sıra deneyim satışı da yapmayı planlıyoruz.

‘Kimsede Olmayan Her Şey’ mottosuyla yola çıkan Hopishop'ta modadan plaj giyimine, çantadan takıya, kozmetikten organik gıdaya, ev dekorasyonundan spor malzemesine kadar çok geniş bir yelpazede dükkanlar bulunuyor. Hopishop’ta şu an 200 marka bulunuyor. Şirket, yıl sonuna kadar bu sayıyı 400'e çıkarmayı hedefliyor. Yıl sonuna kadar her 4 Hopi kullanıcısından 1’inin Hopishop’tan alışveriş yapmasını planlıyor. Ancak burada öncelikli hedef, Hopi kullanıcılarının aradıkları, her yerde bulamadıkları ürünlere yine uygulama üzerinden erişmelerini sağlamak. Yalın Özcan Hopishop'un diğer platformlardan farklı olarak sunduğu alışveriş deneyimini şöyle özetliyor: "Tasarım kıyafetler satan bir butikten aksesuar dükkanına geçmek, oradan bir sanat galerisini gezmek, organik ürünlerle dolu bir marketi keşfetmek gibi deneyimler vadediyor. Kullanıcılarımız ilham almak için dükkanlarda dolaşacak. Kendilerini geliştirmek, hayattan keyif almak, yeni deneyimler edinmek ve esinlenmek için aradıkları her şeyi Hopishop’ta bulacaklar."

Nasıl bir altyapı kullanılıyor?

Hopishop için pazaryeri altyapısı kullanılıyor. Hopishop’a dahil olan satıcılar, ürünlerini üyelerle buluşturuyor. Satıcılar için satıcı özelinde açılan bir platform bulunuyor. Ürün bilgilerini, fiyat ve stok yönetimlerini bu platformdan 7/24 gerçekleştirebiliyorlar. Yine sipariş takiplerini de onlara sunulan platformlar üzerinden takip edebiliyorlar. Özetle satıcılar tüm işlemlerini onlara sağladığı arayüzlerden ya da entegrasyon sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Hopishop, alışveriş sürecinde Masterpass alt yapısı ile güvenli ödeme yöntemi sunuyor. Kargo entegrasyonu ile müşterilere ürünler ulaştırılıyor. Hopishop, bulut teknolojileri ve mikroservis mimarisi kullanarak geliştirildi. Bu sayede kullanıcı trafiğindeki anlık dalgalanmalara rahat bir şekilde cevap verebiliyor ve altyapısı gerektiğinde yatay olarak genişletebiliyor.

Hopi, bundan 6 yıl önce alışveriş arkadaşı olarak yola çıkan Hopi'nin bugün 11 milyondan fazla üyesi var. Günlük 300 bin ziyaret alıyor. Hopi üyeleri uygulamayı kullanarak günde ortalama 70 bin alışveriş yapıyor. Türkiye için ezber bozan bir mobil sadakat uygulaması olduğunu söyleyen Özcan sözlerini şöyle bitiriyor: "Pandemi döneminde de Hopi’nin alışveriş dataları ve uygulama üzerinden yaptığımız anketlerle kullanıcılarımızın ruh hallerini, ihtiyaçlarını, özlemlerini ve beklentilerini yakından takip ettik. Hopi üyeleri pandemi boyunca bize bugün yapacaklarımız için ilham verdi."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.