Paynet Mastercard iş birliği ile Anında Dijital Kredi özelliğini duyurdu

Anında Dijital Kredi 1 dk. gibi kısa bir süre içinde kullanıcılara kredi tanımlayarak, kullanıcıların alışverişi kolay bir şekilde tamamlamasını sağlıyor.
Paynet Mastercard iş birliği ile Anında Dijital Kredi özelliğini duyurdu

B2B ve B2B2C ödeme sistemler ile işletmelerin tahsilata değil büyümeye odaklanmasını sağlayan Paynet, yeni tahsilat modelleri ile işletmelere destek olmaya devam ediyor.Paynet, Teknoloji servis sağlayıcısı Mastercard iş birliği ile işlem hacimlerinin yüksek olduğu veya müşteri limitlerinin yetersiz kaldığı anlarda devreye girerek, alışverişin kesintisiz tamamlanmasını sağlayan Anında Dijital Kredi’yi hayata geçirdi.

Paynet CEO’su Serkan Çelik ve Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen dijital basın toplantısında Anında Dijital Kredi'nin detaylarını paylaştı. 

Ancak  Anında Dijital Kredi'nin detaylarından önce kısaca Paynet'ten bahsetmekte fayda var. Fiziksel dünyada dijital çözümler Paynet, ekibini kısa süre içinde 7 kişiden 70 kişiye çıkardı. Ayrıca şirket, Ukinox, Uğur Okulları ve Hoya ile önemli başarı hikayelerine imza attı.

Anında Dijital Kredi

Anında Dijital Kredi, kart limiti nedeniyle alışveriş esnasında yüksek meblağlar içeren işlemlerde son kullanıcılara ödeme imkanı sağlıyor. Bu noktada Paynet CEO’su Serkan Çelik, Paynet müşterilerinden Winsa örneğini paylaştı. Ev için yapılan pencere alışverişlerinde kullanıcıların 40 bin TL - 50 bin TL arası harcamalara ulaştığını belirttti. 

Anında Dijital Kredi ise 1 dk. gibi kısa bir süre içinde kullanıcılara kredi tanımlayarak, kullanıcıların alışverişi kolay bir şekilde tamamlamasını sağlıyor. Paynet üye iş yeri açınsından ise kredi kartı ile sunamadığı ödeme ve taksit seçeneklerini sunuyor. Bireysel tüketicinin  bankaya gitmeden kredi alabilmesi, üye iş yerlerinin iş hacmini artırıyor. 

Anında Dijital Kredi Altyapısı

Anında Dijital Kredi'de başvuru Mastercard alt yapısı ile gerçekleşiyor.  Bu süreçte banka onayı hızlıca gerçekleşirken, ürün ve hizmet alımı da kesintisiz bir şekilde tamamlanmış oluyor. Şu anda Vakıfbank iş birliği ile hayata geçen bu yeni imkan, fiziksel dünyada dijital işlemlerin yapılmasına güzel bir örnek teşkil ediyor. 

Anlaşmalı bankalarla çalışan tüketiciler, online olarak kredi başvurusunda bulunup ödeme işlemini mağazada ya da uzaktan anlık olarak gerçekleştirebiliyor. Tüketicilerin, hiçbir şekilde bankaya gitmesine gerek kalmaması ya da ıslak imzalı sözleşmeye gerek duymadan elektronik ortamda sözleşme imzalayabilmesi Masterpass Anında Dijital Kredi çözümünün önemli bir avantajı olarak karşımıza çıkıyor.

Anında Dijital Kredi, iş yerleri için de önemli fırsatlar sunuyor. Paynet üye iş yerleri, Anında Dijital Kredi sayesinde tüketicisinin limitinin yetersiz kalmasından dolayı satış kaybı yaşamıyor. Ciroları ve ortalama sepet tutarları artıyor. Aynı zamanda ödeme deneyimini iyileştiren Anında Dijital Kredi, tamamıyla dijital, anlık ve birkaç saniye içinde ödemeyi tamamlama imkanı sağlıyor. Anında Dijital Kredi, 750 lira ve 30 bin lira arasındaki tüm işlemlerde kullanılabiliyor ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun düzenlemeleri doğrultusunda 36 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor.

İşlemin Güvenli b,ir şekilde 1 dk ya da 1,5 dk. içinde tamamlanması ise dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor.  Kullanıcıların verileri, Paynet tarafından PCIDSS ile sağlanıyor.

Ödeme alanında öne çıkan veriler

Toplantıda Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan'ın paylaştığı veriler de dikkat çekti.  Çağlayan, e-ticaret alanında 7-10 yılda katedeceğimiz gelişmeyi Pandemi döneminde kaydettiğimizi açıkladı. Ayrıca 4 harcamadan 1'inin eticaret yoluyla yapıldığını belirtti. Bunlara ek olarak 8 milyon kullanıcının e-ticarete girdiğini ifade eden Çağlayan, 100 binden fazla iş yerinin e-ticarete giriş yaptığını sözlerine ekledi. Yetişkinlerin yalnızca yüzde 45'inde kredi kartı olduğunu aktaran Çağlayan, "Şimdi Al- Sonra Öde" modelinde Klarna'yı örnek gösterdi. 

Bu bağlamda Anında Dijital Kredi'nin önemli bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Kesintisiz çalışması ve sadece dijitalleşmenin ötesinde farklı ödeme alternatifleri sunması nında Dijital Kredi'nin öne çıkan yönleri arasında yer alıyor.

Anında Dijital Kredi'nin 1 yıl içinde çok daha yaygın bir şekilde kullanılması bekleniyor. 2 yıl içinde ise toplam işlem işlem hacminin yüzde 20'sine ulaşması planlanıyor. 

Anında Dijital Kredi nasıl kullanılıyor? 

Kullanıcılar, bir Paynet ekranı ya da Paynet’le entegre olan başka bir ekrandan talebini ileterek kredi alabilecek. Bu noktada, farklı bir ekranla entegrasyon ile işlemini yapabileceğinizi ya da Payportal ekranlarını kullanabileceğinizi söyleyelim. Her iki durumda da kullanıcı olarak size bir SMS gönderilecek.

Bu aşamada gelen linke tıkladığınızda ortak ödeme ekranı açılacak. Ortak ödeme sayfasında ise işlem tutarı ve bankaların listesi görebileceksiniz.  Bankalardan birini tercih ederek kredi alternatiflerini görüntüleyebilirsiniz. Bu ekranda açılan Masterpass ekranında sözleşme onayını vererek krediyi kullanmanız mümkün. Böylece Anında Dijital Kredi sayesinde saniyeler içerisinde krediyi kullanarak alışverişinizi kesintisiz olarak tamamlayabileceksiniz.

Paynet CEO’su Serkan Çelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: 

 Ağırlıklı olarak B2B2C pazarında faaliyet gösterdiğimiz için sepet ortalamamız sektör ortalamasının çok üzerinde. Bu durum alışveriş esnasında kart limitlerinin yetersiz kalması veya son tüketicinin limitini bu alışverişlerle doldurmak istememesi gibi sonuçlar doğuruyor. Biz de Paynet üye işyerlerimizin satışlarının kendi müşterilerinin kart limiti sıkışıklığı sebebi ile aksamaması ve sonuçta satış hacimlerinin artmasına yönelik yeni çözüm arayışlarına girdik. Kredi ürünü üzerinde çalışma yaptık ve sonuçta Mastercard iş birliğiyle Anında Dijital Kredi’yi geliştirdik. Paynet olarak kredi seçeneklerini kendi ekranlarımız üzerinden listeleyerek, tüketiciye bu ekranlardan seçtikleri krediyle alışverişlerini kesintisiz tamamlama ayrıcalığını sunuyoruz, işletmelerin de enerjilerini tahsilatlarına değil büyümelerine odaklamalarını sağlıyoruz. 

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan ise şöyle konuştu:

Mastercard olarak ödeme sistemlerindeki dijitalleşmenin yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz. Ticari ödemeler segmenti de bu dönüşümün en önemli paydaşlarından. Türkiye’de 3 bini aşkın iş yerinde tüketicilerle buluşan çözümlerimiz, her geçen gün artarak kurumsal ödemeler alanında da ticari işletmelerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Açık bankacılık ekosisteminin gelişimine ön ayak olacak bu tarz öncü servislerimiz ve hizmetlerimizle kullanıcıların finansal verilerini kendilerinin kontrolüne bırakıyoruz.  Paynet ile gerçekleştirdiğimiz Anında Dijital Kredi hizmeti de bu misyonumuzla uyumlu olarak finansal teknolojiler pazarının derinleşmesi ve yaygınlaşmasında önemli bir rol oynarken, ekosistemdeki müşteri iş yerleri ile tüketiciler arasındaki güven ve müşteri deneyimini optimize ederek dijital ekonomiye katma değer sağlayacak. Türkiye’de açık bankacılık alanında sunduğumuz çözümlere yenilerini ekleyerek bu alanda liderlik ettiğimiz çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.