Amsterdam merkezli e-bisiklet üreticisi VanMoof, 128 milyon dolarlık yatırım aldı

Amsterdam merkezli e-bisiklet üreticisi VanMoof, 128 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Şirketin toplam yatırım miktarı, 182 milyon dolara çıktı.
Amsterdam merkezli e-bisiklet üreticisi VanMoof, 128 milyon dolarlık yatırım aldı

Elektrikli bisikletler, ulaşım açısından şehirleri daha yaşanılır ve stressiz kılıyor. Elektriğin bisikletlerde kullanılması ise araçlarda konforu ve sürüşü daha keyifli hale getirdi. Bu dönemde elektrikli bisikletlere artan bu ilgi yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Amsterdam merkezli e-bisiklet üreticisi VanMoof, 128 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı.

Hillhouse Investment, Booking.com'un eski CEO'su Gillian Tans'ın da katıldığı tura liderlik etti. Şirket, bu yatırımı dünyanın önde gelen e-bisiklet markalarından biri olmak için kullanacağını söyledi. VanMoof, geçen sene 40 milyon dolarlık yatırım almıştı. Yeni yatırımla toplam miktar 182 milyon dolara ulaştı.

Kurucu ortak ve CEO Taco Carlier yatırımla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: " Şu ana kadar VanMoof bisiklet kullanan kişi sayısı 150 bin.  Önümüzdeki beş yıl içinde bu rakamın 10 milyona çıkmasını bekliyoruz." Şirket, insanların seyahat biçimlerini yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini savunuyor. 

VanMoof, 2009 yılında farklı görünümlü e-bisikletler üreten Hollandalı kardeşler Taco ve Ties Carlier tarafından kuruldu. Şirket, dünya çapında 50 farklı şehirde faaliyet gösteriyor. Şirketin şu anda en hızlı büyüdüğü pazar ise ABD... Şehir gezintileri için tasarlanan en yeni modellerin fiyatı, 2 bin 298 dolar olarak belirlenmiş. E-bisikletler, genel olarak elektronik vites programıyla eşleştirildiği için vites sistemi otomatik olarak çalışıyor. Dört vitese sahip olan araçları kullanmak için pedal çevirmek yetiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.