NFT dijital sanat pazar yeri MakersPlace, 30 milyon dolar yatırım aldı

MakersPlace, Bessemer Venture Partners ve Pantera Capital'in liderliği üstlendiği yatırım turunda  30 milyon dolar yatırım aldı. Geniş bir katılımla gerçekleşen yatırım turunda ünlü rap sanatçısı Eminem de yer alıyor.
NFT dijital sanat pazar yeri MakersPlace, 30 milyon dolar yatırım aldı

NFT pazar yerleri henüz devasa bir ilgiyle karşılaşmamışken Pinterest'in ilk çalışanı Yash Nelapati, sanatçıların platforma koydukları eserlere dair kopyalanma korkusunu yakından gözlemleyerek bu sorunu çözmek için 2018 yılında Dannie Chu ve Ryoma Ito ile birlikte yeni bir pazar yeri oluşturdu. 

MakersPlace isimli bu pazar yeri, sanat üreticilerinin her bir ürünleri için bir blockchain parmak izi oluşturmasını sağlıyordu. Böylece eserlerin kimin tarafından yapıldığı belli oluyor ve eserler sınırlı sayıda satışa sunulabiliyordu. Şimdi baktığınızda olağan görünen bu ürün, o dönem için çağının ilerisindeydi ve bu nedenle detaylı olarak incelemiştik. 

Girişim, en son gündemimize Beeple'ın MakersPlace'teki eserini 69.3 milyon dolara Christies'e satmasıyla girmişti. NFTlere gösterilen ilginin ardından MakersPlace de pazardaki konumunu güçlendirmeye karar verdi.  

Yatırımın detayları

MakersPlace, Bessemer Venture Partners ve Pantera Capital'in liderliği üstlendiği yatırım turunda  30 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan yatırımcılar arasında Uncork Capital, Draper Dragon Digital Assets, 9Yards Capital, Next Play Ventures, Coinbase Ventures ve Sony Music Entertainment yer aldı. 

Ayrıca tura katılım gösteren melek yatırımcılar da dikkat çekti. Acquavella Galerileri, Sabrina Hahn ve Bill Ruprecht'in yanı sıra müzik dünyasından tanıdığımız Eminem, Paul Rosenberg ve 3LAU tura katıldı. Spor alanında öne çıkan Larry Fitzgerald ve Shari Glazer'i, teknoloji ekosisteminin değerli yatırımcıları Eric Baker, Julia ve Kevin Hartz, Vinny Lingham ve Tobias Lütke takip etti. 

Girişim, yatırımı ekibe yeni yetenekleri kazandırmak ve şirketi ölçeklendirerek yeni pazarlara açılmak için kullanacak. 

MakersPlace ekibi ve finansal detayları

Şirket, platformu kadar deneyimli ekibi ile de dikkat çekiyor. Geçmişte  Sotheby müzayede evinde çalışan İletişim Direktörü Darrell Rocha, Pinterest ve Nike geçmişi olan Tasarım Direktörü Keith Bormuth ekibin demirbaşlarından. Ayrıca eskiden Fuse ve VH1'da görev almış olan  David Weier da müzik ortaklıkları için liderliği üstlenmiş durumda. Şirketin şu an için 17 çalışanı bulunuyor. 

Platformdaki koleksiyoner kitlesini 10 kat artıran MakersPlace, 100 milyon dolarlık işlem hacmine ev sahipliği yapıyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.