Pinterest'in ilk çalışanından blockchain tabanlı ve sanat odaklı pazar yeri

Pinterest ekibinden Yash Nelapati ve Dannie Chu'nun ürettiği pazar yeri MakersPlace, sanatçıların her bir ürünleri için bir blockchain parmak izi oluşturmasını sağlıyor.
Pinterest'in ilk çalışanından blockchain tabanlı ve sanat odaklı pazar yeri

Pinterest'in ilk çalışanı Yash Nelapati, sanatçıların platforma koydukları eserlere dair kopyalanma korkusunu yakından gözlemleyerek bu sorunu çözmek için yeni bir pazar yeri oluşturdu. 

MakersPlace isimli bu pazar yeri, sanat üreticilerinin her bir ürünleri için bir blockchain parmak izi oluşturmasını sağlıyor. Böylece eserlerin kimin tarafından yapıldığı belli oluyor ve eserler sınırlı sayıda satışa sunulabiliyor. 

Bu arada Etsy'ye benzer bir şekilde MakersPlace'in sanatçıların sattığı eserler üzerinde yüzde 15 pay aldığını belirtelim. Koleksiyonerler ise değişimi mümkün olmayan ve sınırlı sayıda üretilen dijital baskı eserinin mülkiyetini gösteren bir kriptopara tokenı alıyor. Bu token, kripto cüzdanlarında depolanabildiği gibi MakersPlace'te de bulundurulabiliyor. 

Bir yıldır Beta test sürecinde olan MakersPlace bugün yayına alıyor. 6 yıl boyunca Pinterest'te büyüme mühendisliği departmanını yöneten ve MakersPlace'in kurucu ortağı olan Dannie Chu girişim hakkında şunları söylüyor: 

Pinterest'teyken, saatlerini dijital sanat eserlerini oluşturmak için harcayan milyonlarca dijital yaratıcının olduğunu fark ettik, ancak kendilerine atıfta bulunulması gibi temel şeylerle mücadele ediyorlardı. Çalışmaları basılıyordu, kopyalanıyordu, paylaşılıyordu ve sonuç olarak bunu çevrimiçi olarak yayınlamaktan çok az para kazanıyorlardı. Eğer dijital yaratıcıların üretmesi için sürdürülebilir bir model oluşturamazsanız, sanatsız kalırsınız. 

Bu yeni girişimin şimdiden önemli yatırımcıları kendine çektiğini de ekleyelim. Uncork Capital liderliğinde gerçekleşen MakersPlace'in 2 milyon dolarlık tohumlama yatırımına, Draper Dragon Fund ve Abstract Ventures'ın yanı sıra Pinterest, Facebook, Zillow ve Coinbase'ten melek yatırımcılar katılım gösterdi. 

Geçtiğimiz yıl kripto tokenlarla ilişkilendirilen bir dijital fotoğrafın 1 milyon dolara satılmasından ilham alan MakersPlace, bu iş için bir pazar yeri kurulabileceğini ön gördü. 

Bu pazarın gelecek vadettiğini söylemek mümkün. Hiscox 2018'de 4.64 milyar dolarlık çevrimiçi satış gerçekleştirdiğini belirtirken, Art Basel'ın yıllık satış rakamı 67.4 milyar doları buluyor. MarkersPlace'in iyi bir konumlandırmayla pazardan ciddi bir pay alması olası. Hatta Uncork Yönetici Ortağı Jeff Clavier MakersPlace'in pazarda öne çıkan özelliklerini şöyle dile getiriyor:

MakersPlace, inşa ettikleri kullanımı kolay platformun bir kanıtı olarak şimdiye kadar benzersiz sanat eserlerini satan binlerce olağanüstü dijital sanatçıyla ortaklık kurdu.Ayrıca dijital sanat eserlerini keşfetmek ve toplamak için kusursuz ve eğlenceli bir tek durak dükkanı yarattılar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.