Enuygun.com'un Akıllı Aktarma özelliği, yolcunun havaalanındaki bekleme süresini kısaltıyor

Türkiye’nin popüler online uçak bileti sitelerinden Enuygun.com, geçtiğimiz aylarda, kısmen yeni diyebileceğimiz Akıllı Aktarma özelliğini yayına aldı. 
Enuygun.com'un Akıllı Aktarma özelliği, yolcunun havaalanındaki bekleme süresini kısaltıyor

Türkiye’nin popüler online uçak bileti sitelerinden Enuygun.com, geçtiğimiz aylarda, kısmen yeni diyebileceğimiz Akıllı Aktarma özelliğini yayına aldı. 

Akıllı Aktarma nedir?

Akıllı Aktarma, yapay zeka teknolojisiyle havayollarının anlaşmalarla bağlayamadığı uçuşların eşleştirildiği, böylece gitmek istediğiniz yere fiyat avantajlarıyla ya da daha kısa sürede aktarmalı olarak uçmanızı sağlayan akıllı bir teknoloji. Akıllı Aktarma'nın sadece uygun fiyatlı uçuşları kapsamadığını, ancak çoğu zaman bu uçuşların da yeni sisteme dahil edilebildiğini belirtelim.

Örnek vermek gerekirse; diyelim ki İstanbul'dan Tokyo'ya uçmak istiyorsunuz ve Enuygun.com üzerinden bir arama yaptınız. Seçtiğiniz tarihe göre en uygun uçuştan pahalı olana doğru bir sıralama geliyor, fakat bazı uçuşların altında "Akıllı Aktarma" logosunu görüyorsunuz. Bu logonun bulunduğu uçuşlar hem uygun fiyatlı hem de havalanında bekleyeceğiniz sürenin minimum olmasını sağlayacak olan uçuşlar olarak karşınıza çıkıyor. 

Havayolu kaynaklı problemlerde iade ve değişiklik imkanı

Akıllı Aktarma’lı uçuşları tercih eden yolcular, bir önceki aktarmadaki uçuşta havayolu kaynaklı iptal, değişiklik ya da gecikmeler sebebiyle yaşanabilecek aksiliklerde iade, uçuş değişikliği ya da konaklama gibi faydalardan yararlanabiliyorlar. Akıllı Aktarma, özellikle Anadolu'dan yurt dışına yapılan uçuşlarda avantaj sağlıyor.

Akıllı Aktarma altyapısı, yapılan her arama sonrasında makine öğrenmesi sayesinde kendini geliştiriyor, farklı rota ve tarihlerdeki milyarlarca uçuşun karşılaştırmasını yaparak kompleks algoritmalarla büyük veriyi işliyor, böylece yepyeni uçuşlar bularak yeni rotalar yaratıyor. Akıllı Aktarma teknolojisi, daha kısa ve sabit aktarma süresi ile öneride bulunan global örneklerden farklı olarak rota önerilerini aktarma bekleme süresine göre optimize ediyor.

Yapay zeka tarafından yönetilen sistem, iki uçuş arasında 2 saatten kısa, 23 saatten uzun süre varsa, daha ucuz olsa bile bu alternatifleri göstermeyerek kullanıcının zor durumda kalıp kötü bir deneyim yaşamasını engelliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.