Hepsiburada, üst yönetim ekibinde görev değişiklikleri yaptı

Hepsiburada'nın NASDAQ borsasındaki başarılı halka arzından sonra şimdi de şirketin üst yönetim ekibinde bazı görev değişiklikleri yapıldı.
Hepsiburada, üst yönetim ekibinde görev değişiklikleri yaptı

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada, temmuz ayının başında NASDAQ borsasında halka arz edilmiş ve ilk gününde 3.9 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. Hepsiburada'nın bu başarılı halka arzından sonra şimdi de şirketin üst yönetim ekibinde bazı görev değişiklikleri yapıldı.

Yapılan değişikliklere göre halihazırda Strateji ve İş Direktörü (CSBO) olan Murat Büyümez, kategori yönetimi ve ticari operasyonlara odaklanan Ticaretten Sorumlu Genel Müdür (CCO) rolünü üstlenecek. Şirketin mevcut CCO'su Mutlu Erturan, yeni girişimlere, büyüme girişimlerine ve stratejik fırsatlara odaklanan Chief Business Officer (CBO) rolünü üstlenecek. Chief Strategy Officer rolü ise şimdilik boş kalacak. 

Şirketin büyüme planları doğrultusunda Hepsiburada, büyüme planlarının yürütülmesine yardımcı olmak ve ekip genelinde rol ve sorumlulukları optimize etmek için üst düzey yönetim ekibinde bu değişiklikleri yaptığını açıkladı. Şirket geçtiğimiz aylarda da yeni bir CMO ataması yapmış ve bu göreve Ender Özgün'ü getirmişti. İş yaşamına Procter & Gamble’da başlayan, son olarak Vodafone Türkiye’de Kurumsal Satış Direktörü pozisyonunda bulunan Ender Özgün, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren Hepsiburada’da CMO olarak görev almaya başlamıştı.

Hepsiburada, son dönemde sadece NASDAQ borsasındaki halka arzıyla değil, SuperApp olma yolunda yaptığı hamlelerle de dikkat çekiyor. Hepsiburada kullanıcıları, şu anda dijital cüzdan HepsiPay aracılığıyla, yiyecek ve temel ihtiyaç maddelerinin aynı gün teslimatı, uluslararası satıcılardan alınan ürünler, uçak biletleri ve ödeme hizmetleri dahil olmak üzere çok çeşitli ürün ve hizmetlere erişebiliyor. Şirket, 2020'de 33 milyon üyeyi ve yaklaşık 45 bin satıcı ile bir araya getirdiğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.