Alphabet'in drone teslimat şirketi Wing, yaklaşık 100 bin paket teslimatını gerçekleştirmek üzere

Google‘ın da sahibi olan Alphabet‘in alt kuruluşlarından biri olan Wing, yaklaşık 100 bin paketi drone ile tüketicilere ulaştırdığını açıkladı.
Alphabet'in drone teslimat şirketi Wing, yaklaşık 100 bin paket teslimatını gerçekleştirmek üzere

Covid-19 pandemisinin etkisiyle insansız hava aracı (İHA) yani drone ile teslimat gibi temassız teslimat seçeneklerini daha fazla gündeme getirmeye başladı. Bu teknoloji, gıda sektöründe uzaktan servis, kargo şirketlerinde paket teslimat ve en önemlisi de tıbbi malzeme taşımacılığında kullanılıyor. Pek çok farklı şirket, uzun bir süredir drone ile teslimat servisleri üzerinde çalışıyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Google‘ın da sahibi olan Alphabet‘in alt kuruluşlarından biri olan Wing, yaklaşık 100 bin paketi drone ile tüketicilere ulaştırdığını açıkladı. Drone teslimat şirketi olarak tanımlanan girişim, birkaç gün içinde bu eşiği geçeceklerini ve bunun onlar için önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. 

Avustralya, ABD ve Finlandiya faaliyet gösteren şirket, paketleri 10 dakikadan daha kısa sürede teslim ediyor. Şirket, 300 bin nüfuslu Avustralya'nın Logan şehrinde toplam 50 binden fazla teslimat gerçekleştirdi. Yani nüfusun üçte biri bu hizmete erişmiş oldu.

2019'da ABD'nin ilk drone ile teslimat hizmeti olarak lanse edilen şirket, Virginia eyaletinin Christiansburg şehrinde, drone ile teslimat servisi için bir pilot program başlatmıştı. Bu şehirdeki evlere paketleri teslim etmek için insansız drone’ları kullanma izni almıştı. Bu drone’lar paketleri müşteri sipariş verdikten dakikalar sonra teslimat adresine götürüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.