Hepsiburada, Nasdaq halka arzında 3.9 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Dün akşam Nasdaq borsasında halka arz gerçekleştiren Hepsiburada, 3.9 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Hisse başına 12 dolar fiyatlandırma ile halka arz edilen şirket, ilk günden hisse fiyatlarının yüzde 12 artırarak 13.43 dolara taşıdı.
Hepsiburada, Nasdaq halka arzında 3.9 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Hepsiburada'nın ABD'de halka arz için Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) başvurduğunu ve konuyla ilgili detayları geçtiğimiz mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz hafta ise Hepsiburada, 56,740,000 adet B Grubu hisse senedini halka arz etmek için Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) F-1 Formu aracılığıyla kayıt beyannamesini sundu.

Dün akşam Nasdaq borsasında halka arz gerçekleştiren Hepsiburada, 3.9 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Hisse başına 12 dolar fiyatlandırma ile halka arz edilen şirket, ilk günden hisse fiyatlarını yüzde 12 artırarak 13.43 dolara taşıdı. Şirket, 738 milyon dolar değerinde hisse ya da toplam hisselerin yüzde 20'sini sattı.

Paylaşılan bilgilere göre; Hanzade Doğan Boyner, halka arzdaki haklar ihracından sonra hissesini yüzde 25'ten yüzde 21.4'e indirdi. Ancak geçen ay ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan bir izahnameye göre, kurucu şirketteki oy gücünün dörtte üçünü elinde tutmaya devam edecek.

Hanzade Doğan Boyner yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gelirleri, yalnızca Türkiye'deki iç pazarımızda değil, yakın ve yüksek potansiyelli pazarlarda da hizmetlerimizi genişletmek için kullanmayı hedefliyoruz. Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa'da güçlü pazarlar var."

Hanzade Doğan Boyner, inorganik büyüme için satın almayı düşünebileceklerini ancak bu konuda hemen harekete geçmek üzere bir plan yapmadıklarını belirtti: 

Doğru fırsat önümüze çıkarsa satın alma yapmayı düşünebiliriz.İlk bir veya iki yıl boyunca pazar payımızı artırmak yerine yeni hizmetler sunmaya ve büyümeye odaklanacağız.

Hanzade Doğan Boyner'in bir röportajında belirttiğine göre; şirketin halka arz için Türkiye ya da Avrupa yerine ABD'yi seçmesinin nedeni, geniş yatırımcı tabanı ve şirketin global rakiplerinin ABD borsalarında listelenmesi. Doğan yaptığı açıklamada bu konu hakkında şunları söyledi: "SPAC (Birleşme Amaçlı Ortaklık) rotasını hiç düşünmedik. Büyüklüğümüzle, kurumsal yönetimimizle, iç süreçlerimizle, SPAC olmadan doğrudan listelemeye hazır olduğumuzu düşündük. "

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.