Facebook NFT pazarına adım atıyor

 F2 (Facebook Financial) direktörü David Marcus, NFTlerle (non-fungible token) ilişkili ürün ve özellikler geliştirmeye hazırlandıklarını duyurdu. 
Facebook NFT pazarına adım atıyor

 F2 (Facebook Financial) direktörü David Marcus geçtiğimiz günlerde "Novi dijital cüzdanı piyasaya çıkmaya hazır." açıklamasını yapmıştı. Marcus, NFTlerle (non-fungible token) ilişkili ürün ve özellikler geliştirmeye hazırlandıklarını duyurdu. 

Marcus açıklamasında şu ifadeye yer verdi: 

Kesinlikle bu alana dahil olmanın birkaç yolunu arıyoruz çünkü bunu yapmak için gerçekten iyi bir konumda olduğumuzu düşünüyoruz. Novi gibi iyi bir kripto cüzdanınız olduğunda, tüketicilerin NFT'leri desteklemesine nasıl yardımcı olabileceğinizi de düşünmelisiniz.

Marcus, Facebook'un NFT odaklı ürün planları hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu ancak geliştirici ekibin bu fikir üzerinde çalışmaya başladığını dile getirdi.

 Kesinlikle bunu düşünüyoruz. Gerçekten keşfetmeye değer bir alan ve hem içerik oluşturucular hem de tüketiciler için olumlu bir etki yaratabileceğimiz bir alan.

Hatırlarsanız bugün kaleme aldığım iNFT ve metaverse birlikteliğine dikkat çeken yazımda iş toplantılarını Horizon Workroom ile sanal gerçeklik evrenine taşımasının ardından Facebook'un, iNFTleri içeren ödeme yöntemlerine sahip sanal bir alışveriş merkezi kurmakta gecikmeyeceğini belirtmiştim. 

Piyasaki dalgalanmalar nedeniyle Bitcoin'i iyi bir taksa aracı olarak görmeyen Marcus'un spekülatif yönleri tartışılan NFT'ye odaklanması ise dikkat çekti:

Dünyanın her yerine para gönderiyorsanız, gönderdiğiniz varlığın değerinin bir günde %20 veya bir günde %10 düşmesine sahip olamazsınız. Bu aslında ödemelere uygun olmayan bir oynaklık. Belki bir gün ama şimdi değil.

Yine de Marcus'un Bitcoin'i gerçekten mükemmel bir yatırım aracı olarak gördüğünü belirtelim. Facebook'un NFT ürünleri, Instagram ve Facebook'taki içerik üreticilerine yeni gelir modeli geliştirmek için kullanılabilir. Kısacası; rozetlerin yerini NFT ürünlere bıraktığı günler yakındır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.