Waymo, sürücüsüz taksi servisini sınırlı kullanıcı ile San Francisco'ya da açtı

Waymo, sürücüsüz araç testlerine yolcuları da dahil etmeye başladı. Şirketin araç filosu beşinci nesil Waymo Driver ile donatılmış Jaguar I-Pace’lerden oluşuyor.
Waymo, sürücüsüz taksi servisini sınırlı kullanıcı ile San Francisco'ya da açtı

Sürücüsüz araç testlerine ABD'nin San Francisco’ya taşıyan otonom sürüş teknolojileri geliştiren platform Waymo, taksi hizmetini de dahil etmeye başladı. Otomobil filosu beşinci nesil Waymo Driver ile donatılmış Jaguar I-Pace’lerden oluşan şirketin hedefi, gelecek aylarda kapsam alanını genişletmek.

Nasıl başladı?

Google'ın çatı şirketi Alphabet bünyesindeki şirket, sürücüsüz taksi testlerine ABD’nin Phoenix şehrinde Ekim 2020'de başlamış, hizmet alanı 80 kilometrekarelik bir alanı kapsamıştı. İlerleyen haftalarda hizmet alanını 160 kilometrekarelik bir alana çıkaracaklarını açıklanmış ve Fiat Chrysler Automobiles'dan (FCA) sağlanan Chrysler Pacifica marka araçların kullanılacağını belirtilmişti.

Kıran kırana rekabetin devam ettiği sektör içinde Waymo, geçen Haziran ayında Waymo Drive'ın teknolojisini ilerletmek ve ekibini büyütmek yönelik 2,5 milyar dolarlık bir yatırım turunun yaptığını duyurmuştu.Tura mevcut yatırımcılar Alphabet, Andreessen Horowitz, AutoNation, Canada Pension Plan Investment Board, Fidelity Management & Research Company, Magna International, Mubadala Investment Company, Perry Creek Capital, Silver Lake, T. Rowe Price katıldı. Associates, Inc., Temasek ve ek yatırımcı Tiger Global de bu turda yer alan isimler oldu.

Geçen yılın başında ise şirket, Silver Lake, Canada Pension Plan Investment Board ve Mubadala Investment Company'nin liderliği üstlendiği yeni yatırım turunda 2,25 milyar dolar yatırım almıştı. Waymo bu yatırımı, geliştirdiği teknolojiyi yeni lokasyonlara götürmek için kullanacağını açıklamış, ayrıca Mountain View, California ve Phoenix gibi bölgelerdeki faaliyetleri artırmak için kullanılacağını ifade etmişti.

Waymo'nun en güçlü rakibi Tesla... Şirket, otonom araçlarla araç paylaşımı vizyonunun ilk adımı olarak robot-taksi ağını 2020 yılı içerisinde kullanıma sunmayı hedeflediğini belirtmişti. Geçen hafta şirketin yaptığı Yapay Zeka Günü'nde bu tarihin 2021'e ertelendiği açıklandı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.