Samsung, yarı iletken, biyofarma ve telekomünikasyon birimlerine 205 milyar dolar yatırım yapacak

Samsung, önümüzdeki üç yıl içinde yarı iletken, biyofarma ve telekomünikasyon birimlerine 205 milyar dolar (240 trilyon won) yatırım yapacağını duyurdu.
Samsung, yarı iletken, biyofarma ve telekomünikasyon birimlerine 205 milyar dolar yatırım yapacak

Samsung, önümüzdeki üç yıl içinde yarı iletken, biyofarma ve telekomünikasyon birimlerine 205 milyar dolar (240 trilyon won) yatırım yapacağını duyurdu. Gruptan yapılan açıklamada, Samsung'un yalnızca kendi ülkesi için 180 trilyon won ayırdığını ve bu dönemde şimdiden planlanan 30 bin yeni işe ek olarak 10 bin kişiyi daha işe almayı hedeflediği belirtildi.

Yatırım, Samsung Electronics ve Samsung BioLogics dahil olmak üzere Samsung iştirakleri tarafından yönetilecek. Şirket ayrıca teknolojisini ve pazar liderliğini güçlendirmeyi planlayan birleşme ve satın alma planlarını da açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Samsung'un bu yatırımı yarı iletken, biyofarmasötikler ve yeni nesil telekomünikasyon birimleri için kullanılacak. Samsung Electronics, gelişmiş süreç teknolojisi geliştirmeyi ve sistem yarı iletkenleri için yapay zeka ve veri merkezleriyle işi genişletmeyi planlarken güncel teknolojilere odaklanacak.

Samsung ayrıca bağlı kuruluşları Samsung BioLogics ve Samsung Bioepis aracılığıyla ilaç işini artırmayı planlıyor. Samsung BioLogics şu anda, şirketi 620 bin litre kapasiteyle CDMO sektöründe dünya lideri yapacak dördüncü fabrikasını kuruyor. Diğer işletmeler için Samsung, yazılım yeteneklerini ve iş gücünü güçlendirerek yeni nesil iletişim ağı çözümlerine yaptığı yatırımı artırmayı planlıyor. Holding ayrıca yapay zeka, robotlar ve süper bilgisayarlar dahil olmak üzere gelecekteki teknolojilerde Ar-Ge rekabet gücünü artırma sözü de verdi. Bunun yanı sıra ekranlarda ve pillerde de liderliğini güçlendirecek.

Samsung Electronics'in yılın ilk yarısı itibarıyla 111 bin 683 çalışanı bulunuyor. Samsung, devasa yatırım planının belirtilen dönemde yaklaşık 560 bin iş yaratma etkisine sahip olacağını iddia etti.

Samsung'un duyurusu, Güney Kore'nin holdingin fiili başkanı Lee Jae-yong'un şartlı tahliye edilmesinden 11 gün sonra geldi. Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee, eski Başkan Park Geun-hye'nin karıştığı bir rüşvet davasının yeniden görülmesinin ardından ocak ayından bu yana tutukluydu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.